Home » Е-Списание, история, политика

Интервю с агент Пикадили (видео)

2020.10.11 Няма коментари
Spread the love

.

Във видеото по-долу е пълният разговор с датския гражданин, италианец и агент “ПИКАДИЛИ” на Държавна сигурност, ФРАНЧЕСКО ГУЛИНО (Francesco Gullino или Giullino, с псевдоним Piccadilly). Разговорът е на немски и английски езици, с български субтитри.

Част от това интервю може да се види във филма “Накаран да замлъкне: Георги Марков и убийството с чадър” на германския режисьор Клаус Дексел.

За службата за външно разузнаване на Великобритания МИ6, “Пикадили” е единственият официално заподозрян за убийството на големия български писател и дисидент Георги Марков. Агентът на ДС е физическият му убиец, като използваното от него оръжие не е чадър, а миниатюрно устройство, инжектиращо капсулата с отровата рицин – чадърът само го е прикривал.

Двама генерали от КГБОлег Гордиевски и Олег Калугин признаха преди време публично, че убийството на Георги Марков е подготвено в лабораториите на КГБ в “Лубянка” и е организирано с консултации от техни специалисти на служители от нашенската Държавна сигурност.


.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.