Home » Авторски страници

Коронавирус и басни

2020.10.16 Няма коментари
Spread the love

Снимка: Vesti.bg

Лъжливите овчарчета на голия цар така се увлякоха да разпространяват небивалици, че вече и те самите не знаят каква е реалната ситуация в страната и какво е истинското положение в болниците.

Те разказват басни как имало в излишък свободни места в лечебните заведения, а интензивните отделения в тях едва ли не пустееели.

В същото време поне от 14 града вече се надига отчаяние – няма свободни места в интензивните отделения, болниците работят под огромно напрежение, липсват лекари, недостигат медицински сестри, остър е дефицитът от санитари, положението става неудържимо.

Вероятно властта съди по Правителствена болница и още две-три придворни и обслужващи я софийски болници.

Но нещата са коренно различни. И скоро ще станат трагични.

Това не е паника от моя страна, а мъка, че едно преподаваме като наука, друго прави властта – тя отказва да осъзнае и осмисли цялата информация, и затова взема лошо информирани и безкрайно неадекватни решения.

Но контрата ще остане у нас – обикновените граждани. После има да си бием главите и да викаме като в приказката „Болен здрав носи“ – главо, главо, от теб си патя!

 

Проф. Николай Слатински

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.