Home » Авторски страници

Австрия въвежда мерки за пристигащите от 16 български области

2020.10.17 Няма коментари
Spread the love

Министерството на европейските и международните въпроси на Австрия е уведомило с нота българското Външо министерство, че страната въвежда мерки за пристигащите от 16 български области, а не както досега – за влизащите от цяла България, съобщи пресцентърът на МВнР.

Мерките са в сила от днес, 17 октомври 2020 г.

Според нова заповед на австрийския министър по социалните въпроси, здравеопазването, грижите и защитата на потребителите, влизането в Австрия от 16 български региона/области – Благоевград, Бургас, Добрич, Габрово, Ямбол, Кърджали, Монтана, Пловдив, Разград, Шумен, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище и Варна ще се осъществява както и до момента – с изискване за предварително направен отрицателен PCR тест, не по-стар от 72 часа от момента на влизане в Австрия, или 10-дневна карантина. Тя може да бъде прекъсната с отрицателен PCR тест на място, в рамките на 48-часа.

За пристигащите от другите български области не се изисква PCR тест или 10-дневна карантина.

Посолството ни във Виена отправи запитване дали регион „София“ визира София-град или София област, за което МВнР ще информира допълнително.

При необходимост от съдействие, българските граждани могат да се свържат с посолството ни във Виена на следните телефони +43 1 505 31 13; +43 1 505 64 44 и на имейл [email protected]

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.