Home » Авторски страници

Изложба на Тодор Христов – Златния

2020.09.09 Няма коментари
Spread the love

Тодор Христов малко преди откриването на изложбата

Изложба на художника Тодор Христов – Златния се откри на 7 септември т.г в Арт клуб, намиращ се в частен дом в Панчарево, в околностите на София.

В клуба на ул. „Риляник“ 5, устоен в къщата на Петър Калинов – журналист от сп. „Зари“, се организират изложби, представяния на книги и други събития. Клубът е създаден от група приятели и съмишленици, поддържащи го изцяло със собствени средства и сили. Те са основали, още през 2006 г., и НПО „Консултанти за регионално развитие“, със седалище на същия адрес.

В залата на клуба, както и на стълбите пред него, вечерта на 7 септември се събраха приятели и почитатели на творчеството на Тодор Христов – Златния. На откриването на изложбата говориха Станислав Илиев – Финдо, Наталия Иванова – Тали, както и самият автор. За две от изложените картини вече има предложения за откупки.

Тодор Христов с Наталия Иванова и Петър Калинов

Това не е първата самостоятелна изложба на Тодор Христов, който е завършил Националната художествена академия в София. Освен от изобразително изкуство и скулптура, той е изкушен и от други видове творчество (вж. тук, тук, тук и тук).

Откритата на 7 септември изложба, която, освен картини, съдържа и една гипсова скулптура, може да бъде разгледана до 11 септември т.г. включително, от 19 до 21 часа.

Картини от изложбата:

.

Текст: Мариана Христова

Снимки: Станислав Илиев и Мариана Христова

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.