Home » Авторски страници

За новата линия на метрото и неплатените милиони в хазната

2020.08.26 Няма коментари
Spread the love

.

От днес влиза в експлоатация третата линия на софийското метро, в участъка от „Хаджи Димитър“ до „Красно село“, съобщиха от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“. Ето какво написа във Фейсбук за новата линия на метрото, постъпленията в хазната, корупцията и антиправителствените протести писателят Захари Карабашлиев. Публикуваме коментара с разрешението на автора.

––––––––––––––––––––––––––––––-

Захари Карабашлиев. Снимка: Рlovdiv-press.bg

Днес пускат участък от метрото, който ще ползвам всеки ден на път до редакцията, вместо да идвам с колата. И съм наистина радостен от това. Чета, че прокарването му струвало около 398 млн. евро. И ето тук е най-важното. Горе-долу с толкова пари (700 милиона лева) са ощетили България финансовият министър Горанов, лотарийният гений Васил Божков – Черепа и останалите съучастници на тази престъпна комания. Представяме ли си колко километра метро, колко тротоари, колко пътища, колко учебници, заплати, пенсии, детски градини са тези 700 милиона, неплатени в хазната от Божков?

Нека си и припомним как прокуратурата (Гешев) му потърси отговорност – първо каза по телевизията, че Божков е на практика престъпник и ще му потърси отговорност, а когато той замина в Дубай, каза, че той е избягал в Дубай.

А фактите са, че Божков напусна страната с помощта на същата тази престъпна компания, която сега гузно се преструва, че му търси отговорност, а дори не иска да го разпита. При условие, че има процедура, която да позволи това. Повтарям: не иска дори да проведе разпит! Защо?

Божков е платил подкупите си, за да не плаща 700 милиона данъци – които са още километри метро, тротоари, пътища, учебници, заплати, пенсии, детски градини и т.н., и т.н.

И още има хора, които не са разбрали защо се протестира…

 

Захари Карабашлиев

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.