Home » Авторски страници

Вилдан Байрямова: Къде е Доган и защо мълчи?

2020.07.12 Няма коментари
Spread the love

Източник: Flagman.bg

Чакам самият Доган да се произнесе и никак не разбирам защо други трябва да му осигуряват словесната отбрана, той онемял ли е, или е в абстиненция? Ама дайте му думата, цял народ я чака! И премиерът даже, че така е притихнал, клетникът-заложник.

Къде е Ахмед Доган и защо мълчи? Или тихичко чака проблемът да се етнизира и да скокне пак с тезата си за българския етнически модел, авторството на който сам си приписа?

***

Ахмед, преди години в Джебел те питах кога ще се разтури ДПС, щом абревиатурата означава Права и свободи, а те са гарантирани в Конституцията; не можа да ми отговориш, само си намести очилата, помниш ли? Аз помня, злопаметна съм, пардон, паметлива съм. Ахмед, пак там по-късно те питах защо няма наказани за възродителния процес, ти каза, че това е „затворена книга“, тогава ти агитираше за Първанов, за наследника на палачите. Знаеш ли кой ми го припомня – един активист на местното ДПС, който вместо здрасти ме сеща за онези въпроси отпреди години и ми стиска ръката с благодарност и поклон, и това е почти всеки ден. Делото потъна поради изтекла давност и мерси на теб, точно на теб за това. И няма да спра да питам!

Ахмед Доган, в бара на Роко в Кърджали и после в Момчилград се наврях умишлено в компанията ти и тази на слугинажа ти – вече бях се наслушала на приказките на присъдружните ти и лизачески местни магистрати, беше ми любопитно какви ги вършите и договаряте, мога да посоча имената им. Много се вихриха на дансинга, помня ги, а грамадният ти гард спеше отсреща с отворени очи, защото явно му беше писнало от пиянските ти екстремности. Единият от тях ми образува 13 преписки, ама не му се получи. И други пробваха, и в съдебна зала ме вкараха, обаче и на тях не им се получи. Имах си хартии черно на бяло. А тогавашният шеф на РДВР изкупи всичките цветя от гастролиращата цветарка от твое име и ми ги връчи, бяха някъде около 3 000 лева… Ми оставих ги на входа на бара, мръсно ми беше и омерзително. Имам и свидетел, пазарувам от него консумативи за майка ми сега, освестил се е и върти законна търговия с памперси.

Ахмед Доган, сега те питам, защо и докога ще се криеш от избирателите си, от невежите хорица, които ти гласуват, само защото си един от тях, „наше момче“, без да са те виждали? И защо пращаш аватарите си с проблемен и турски, и български, да агитират за партията ти, която няма нищичко общо с тези утрепани от идиотски труд хора? Обаче по избори праща емисари в цяла Европа – там са гурбетчиите, наивниците, балъците, прокудени от системата, която твоята партия сътвори. „Аз съм инструментът, който разпределя порциите на финансирането “ – ти го каза, ти, в село Кочан, и се оказа вярно! И доживяхме да те копират: Аз съм инструментът в ръцете на Господ – рече и отсече главният прокурор Гешев, Иван Гешев.

Кой кого копи-пейства или лиже, разберете се.

***

Ахмед Доган обаче го няма за отговори, той ненавижда въпросите. Той задава правилата и отговорите, и всички му се подчиняват, защото нямат свои, защото не искат да имат, това е дребнотемие за хората, ангажирани с големите пари. И си стои в сянката като класически кукловод. Нали.

 

Вилдан Байрямова

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.