Home » Авторски страници

Петиция за оставка на Вежди Рашидов

2020.07.09 Няма коментари
Spread the love

Проф. Георги Каприев инициира днес петиция за оставка на Вежди Рашидов като председател на парламентарната Комисия по културата и медиите. Повод за тази подписка е текст на г-н Рашидов, публикуван във в. “Труд”. За няколко часа тя е била подкренепа от над 200 души.

В текста на петицията се казва:

“Хулите срещу високата българска култура и стремежът за нейното дискредитиране са вече устойчива практика у нас, досега предоставяна на определен клас медии. Наскоро обаче те добиха вид на политически утвърдена присъда. Става дума за текста „За чистотата на духа и търговията с медийни услуги“, публикуван във в. “Труд”. Негов автор е народният представител от групата на ГЕРБ, бивш министър на културата в правителство на и сега управляващата партия, и настоящ председател на Комисията по култура и медии в българското Народно събрание.

Излизащо от негово име, дамгосването – по лични имена, по институции, по съсловни групи – на творци на българската култура придобива характера на държавна политика.

Парламентарно представените български политици мълчат. В тази ситуация, обаче, пред народните представители има отворени само два пътя. Единият е ясно да потвърдят и официализират внушенията на Рашидов. Ако са запазили усет за действителния характер на политиката и някаква мяра политическа съвест, обаче, те трябва активно и спешно да помогнат на народния представител Вежди Рашидов да освободи от присъствието си Комисията по култура и медии в Българския парламент.

Апелираме за неговата незабавна оставка от този пост!”

 

Петицията може да бъде подкрепена ТУК.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.