Home » Авторски страници, българи зад граница

Протестът като разрушение

2020.06.06 Няма коментари
Spread the love

Източник: Фейсбук

Много неща се изписаха относно ситуацията в САЩ. Бих искала да отговоря на всеки, който защитава лумпенизирания терор и протестите “срещу системата”, но нямам желание. Ще кажа само, че едно престъпление не може да се оправдава с друго. Ще кажа, че независимо от видимата невъзможност на президента Тръмп да комуникира кохерентно с цялата нация и вродената му склонност към ненужно антагонизиране и разделение на населението, неговите реакции са следствие, а не причина за конкретния проблем с убийството на чернокож. Такива е имало много повече по времето на Барак Обама; и да, статистиките показват, че уви, престъпността е в пъти повече генерирана от точно този контингент. Оттам идва и “racial profiling”.

Причините за това са много и са комплексни, и нито започват, нито свършват с Доналд Тръмп. Някои от тези причини водят и към дългогодишните политики на толериране и подпомагане от държавния бюджет на цели социални прослойки, които от една страна се чувстват, че някой вечно им е длъжен да ги храни и да им сервира на готово блага, които всъщност други трябва им предоставят, за да живеят вечно в балона на собствената си неоправданост и нежелание да се интегрират в обществото като продуктивни граждани.

Ако в началото на 90-те това беше необходима и благородна политика за интеграция, с благородните цели на политическата коректност и на даване на шанс на по икономическо слаби социални групи, днес наблюдаваме тотална злоупотреба с “расовата карта”. Сори, казвам го като човек живял отвътре, който е пълен далтонист по отношение на расите и който вижда, че населението на САЩ също отдавна е такова.

Днес единичен случай на престъпление на полицай се превръща изкуствено в национален проблем, в антагонизириращ проблем, в разрушение. Който Ви е казал, че в САЩ върлува расизмът и нетолерантността, Ви е излъгал дълбоко, защото няма по-толерантна нация към малцинствата и различните от САЩ. А Тръмп е временно явление. И да, смятам продължението на протестите на този етап за престъпни и разрушителни. Разрушаващи устоите на демокрацията и правовия ред.

Когато някой иска да протестира, трябва да се замисли за какво точно и с какви последици. Ако единствената цел е да се свали Тръмп, за сметка на хиляди разбити бизнеси и човешки съдби, това не е протест, а престъпление.

 

Татяна Кристи

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.