Home » Авторски страници, политика

Без зелени карти и серия работни визи до края на годината

2020.06.25 Няма коментари
Spread the love

Администрацията на президента Доналд Тръмп удължи забраната за издаване на зелени карти и замрази издаването на серия работни визи от категориите H, L и J. Въведените ограничения ще засегнат и хиляди българи.

С указа на президента Тръмп се блокира издаването на визи за широк спектър дейности, засягащи включително компютърни програмисти, други висококвалифицирани специалисти, както и издаването на визи за саезонни работници, студенти, домашни помощници. Ограничава се и възможността на американски компании в други страни и на мултинационални компании с клонове в САЩ да прехвърлят тук свои чуждестранни служители. Разширява се обхватът на предишни ограничения, включвайки използваните от много фирми работни визи.

Известно е, че пандемията от Covid-19 доведе до огромна безработица в страната и това е изтъквано като причина за въведените ограничения, т.е. за освобождаване на нови работни места. Но това едва ли е единствената причина. Спирането на работните визи и разширените ограничения за нови зелени карти ще спрат, според Белия дом, влизането в САЩ на над половин милион чужденци до края на 2020 г. Ограниченията няма да засегнат чужденци, които вече имат издадени американски визи.

Засега ограниченията важат до края на настоящата година, но указът на президента може да бъде удължен, ако той спечели втори мандат. Вече се забелязва рязко спадане на издадените визи в американски консулства по света.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.