Home » Авторски страници

Отказано тестване на видински медици с проявени симптоми за COVID-19

2020.04.11 Няма коментари
Spread the love

Гражданско движение “БОЕЦ” алармира вчера на стената си във Фейсбук, че от Националния щаб за борба с коронавируса са забранили да се вземат проби и да се изследват контактни лица. Отказано е било тестване на видински медици, които, освен контактни с доказано заразен с COVID-19, са били и с проявени симптоми, и хоспитализирани. Ето какво пишат от “БОЕЦ”:

“От Щаба са ЗАБРАНИЛИ да се взимат проби и да се изследват контактни лица. БОЕЦ разкрихме това още преди седмица. Заради тази забрана от Щаба бе отказано тестуване на видинските медици, които, освен контактни с доказано заразен с Коронавирус, са и с проявени симптоми и хоспитализирани. За този и множество подобни случаи БОЕЦ сезирахме СЗО! Във Видин бяха изпратени пробите на контактните, но получиха ОТКАЗ от Референтната лаборатория в София за изследване и в същото време НЕ бяха поставени и под карантина, въпреки че са с проявени симптоми и част от тях хоспитализирани по времето, когато са им взети пробите.
С действията си правителството и щаба излагат на риск и застрашават живота и здравето на милиони българи. Причините за тези антихуманни действия са две. Първа причина – нямат тестове, заради закъснелите и неадекватни действия на правителството. Тестуват се само депутати, олигарси и най-тежките случаи.
Втора причина – не тестувайки най-рисковите групи (контактните и медиците на първа линия), няма как да се установят и заразените. Като не тестваш, няма заразени…”

Директорът на РЗИ – Видин д-р Видински

Видеозапис с изявление на директора на РЗИ – Видин д-р Владински – вж. ТУК.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.