Home » Авторски страници

Съзнанието и изборът

2020.04.21 Няма коментари
Spread the love

Илюстрация: Svetovnizagadki.com

Тишина и пълно безлюдие по улиците. Само в душите на мнозина бушува страх от неизвестното, за утрешния ден. Денят, в който стои една загадка с хиляди въпроси, дали ще надживеят това време. Жал ми е за тези хора, които треперят за собственото си его. А замисляли ли са се преди това, че истинският смисъл на живота им е бил да живеят и да му се радват. Да се усмихват и да благодарят на Бога, че още са живи. Да осъзнаят, че трябва да живеят един съзнателен живот, изпълнен с разум. Но техният живот е бил изпълнен с надпревара на някой срещу някого. Те са препускали в галоп, подгонени от лъжливи демони, които са ги карали да вият от болка. Болката от греховете, които са изпълвали цялото им тяло. Те са живели само, за да съществуват.

А как са съществували те? Вървели са и не са мислели за последствията, които ще ги нападнат като черни демони и ще разкъсат телата им. Превивали са се от болка и са чакали някой да ги спаси. Но има един израз: “Помогни си сам, за да ти помогне и Бог“. Ето, от това имат нужда те. Да пречистят телата си, като започнат да се усъвършенстват.

Ще се запитат: „Как ще стане това?“. Отговорът е много простичък – да изграждат добродетели. Да, ама за мнозина това може да е много трудно, ако порокът ги е обладал напълно и единственият смисъл е бил да трупат пари и коли. Дори някои от тях са имали по няколко. И в един миг са останали без нищо. И тогава са разбрали, че по-скъпо от живота и здравето няма. Че, когато са живи и здрави, всичко се постига. А когато е постигнато с разум, всяко нещо излъчва онази светлина, която огрява душите. Мисълта е над всичко, нали? Тя е царицата на целия Космос и управлява света. Когато човек мисли за добро, привлича всичко добро около себе си, а когато мислите му са нечисти, тогава идват войните, болестите, страданията…

Да, всичко се дължи на Съзнанието. Съзнанието и изборът. Изборът е личен, но последствията са за много хора. И накрая какво? Всички отиваме там, откъдето няма да се върнем на земята. Ето това е финалът на човешкия ни живот.

Човекът оставя своя диря и се помни, според делата си. Чрез генетичния код, той оставя и други дири от пребиваването си на земята.

 

Мария Герасова

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.