Home » Авторски страници

Български творци в “Онлайн междучасие с Разказвача на приказки”

2020.04.14 Няма коментари
Spread the love

В помощ на дейността на българските учители в чужбина – “Онлайн междучасие с Разказвача на приказки”.

Държавната агенция за българите в чужбина подкрепя Националната инициатива за насърчаване на детското четене „Разказвачът на приказки”, която е подкрепена и от Министерството на образованието и науката.

Партньори на инициативата са съвременни български детски автори и над 400 училища и детски градини в 11 области на страната. Със свои видеа се включват повече от 121 писатели за деца. Сред авторите са обичаните от малчуганите Мая Бочева, Елена Жаблянова, любимецът на тийнейджърите Иво Сиромахов, младият създател на фентъзи романи Любомир Кючуков, Райчин Генов, Ивайло Кючуков, Явор Цанев, Вергиния Генова, Симеон Танчев, Милен Халюв, Ангел Вълканов. И още много техни колеги, скрили съкровища, вълнения и приключения между страниците на своите книги.

Основната цел на инициативата е популяризиране на съвременната българска детска литература и българските автори и насърчаване на децата да четат българска детска литература, чрез организиране на читателските срещи между децата и съвременни български детски автори в класните стаи, онлайн или чрез видео обръщения и четения под формата на видео клипове.

„Разказвачът на приказки и Пукльовците“, е електронна, онлайн платформа, където децата могат в отбори да решават задачи по съвременна българска детска литература, БЕЛ и Математика. Тъй като в настоящия момент и всичко, което се случва с пандемията от COVID 19, то онлайн платформата “Пукльовците” е абсолютно безплатна до 14 май 2020 г. и достъпна за българските деца от България и българските общности в чужбина.

„Онлайн междучасие с Разказвача на приказки“ е начинът Националната инициатива за насърчаване на детското четене в момента да влезе в дигитална среда в условията на дистанционно обучение онлайн, да предложи на учениците няколко минутки разнообразие между задължителните уроци и в същото време да поддържа интереса им към българските книги и техните автори.

Целта на инициативата е да разкрие пред децата красотата на тези светове, да ги развълнува с лични срещи с авторите, да се запознаят с богатството на съвременната детска българска литература.

Инициативата ще продължи до края на учебната година.

Видеа:

Любомир Кючуков

https://www.facebook.com/watch/?v=229026984847164

Мая Бочева

https://www.facebook.com/bookstoreatstorytaller/videos/634701403758070/?t=2

Гери Дечева

https://www.facebook.com/bookstoreatstorytaller/videos/551086435523518/?t=3

Елена Жаблянова

https://www.facebook.com/100000498375518/videos/3654330911260152/?t=2

Лили Спасова

https://www.facebook.com/bookstoreatstorytaller/videos/2514360375479946/?t=3

Божидара Ангелова

https://www.facebook.com/bookstoreatstorytaller/videos/555767975049823/?t=3

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.