Home » Авторски страници

„Просвета“ отваря своите електронни учебници и за българските ученици в чужбина

2020.03.13 Няма коментари
Spread the love

Издателска група „Просвета“ ще подкрепи и българските неделни училища в чужбина при задълбочаващата се криза, заради вируса COVID-19 и прекратяването на учебните занятия в много държави по света.

От днес повече от 45 000 българчета, които учат в над 350 училища в чужбина, ще получат неограничен безплатен достъп до електронните учебници за 1. – 10. клас и до електронните познавателни книжки за всички възрастови групи в детските градини. По-рано днес “Просвета” осигури свободен достъп до всички свои дигитални интерактивни образователни материали за близо 700 000 ученици, които в момента се обучават в България.

Чрез дигиталните образователни материали учениците и учителите ще могат да работят дистанционно от вкъщи.

Електронните учебници на „Просвета” са одобрени от Министерството на образованието и науката и съдържат близо 33 000 образователни ресурса. На разположение на учениците са 18 855 интерактивни тестове и упражнения, 118 триизмерни визуализации, 2161 видеофилма, 8473 аудиофайла, 228 презентации, 2365 фотогалерии, 360-градусови панорамни снимки и др.

Информация как да се ползват електронните учебници ще намерите на сайта на издателската група: www.e-prosveta.bg

Също като учениците в България, децата от неделните училища зад граница могат да се възползват и от безплатните видеоуроци, които „Просвета“ излъчва в рамките на инициативата „Учим онл@йн с учител“. Те са по български език и литература и по математика за 7. клас и може да се гледат на сайта и на фейсбук страницата на „Просвета“.

Повече за инициативата ТУК.

Пак там има и публикуван график на видеоуроците, който своевременно се актуализира.

 

Екипът на “Просвета”

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.