Home » Авторски страници

Кой, ако не президентът, може да се опълчи на Гешевизацията?

2019.11.19 Няма коментари
Spread the love

“Избраният за главен прокурор Иван Гешев казал в понеделник в Русе, че няма да се извинява на члена на Висшия съдебен съвет (ВСС) Атанаска Дишева, на която беше заявил в кулоарите на съвета, че й предстояла блестяща политическа кариера на общински съветник. Над 100 съдии поискаха освен извинение и дисциплинарна процедура срещу Гешев заради поведението му спрямо опонент на процедурата, по която той като единствен кандидат бе повторно избран. Ако се спирам на най-новия детайл от публичното поведение на Гешев, то е защото той потвърждава неговото колосално себеусещане за непогрешимост, което го кара да вижда враговете – и своите, и на държавата, само в опонентите и да отвръща на техните доводи с агресивно-грубиянска словесност и без никакви аргументи по същество. Гешев е предварително разделил обществото на два лагера – обвиняеми и необвиняеми, в чието определяне той лично до голяма степен е участвал и въз основа на това е определил кой има право дори да му задава въпроси. И всеки, който му опонира, е вкарван автоматично в лагера на лошите, които заслужават ако не директно употребата на Наказателния кодекс, то заклеймяване чрез медиите на необвиняемия Делян Пеевски.” – из публикация на в. “Дневник”.

Снимка: Георги Кожухаров, “Дневник”

————————————————————————————–

Гледам, че колеги се разтревожили какво ще стане с президента Румен Радев, ако не подпише указа за Иван Гешев и поиска тълкуване от Конституционния съд.

Какво да стане?

Няма да го хвърлят в затвора, няма да се наложи да хваща гората като хайдутин, няма да го обесят, нито могат да му измислят някакво обвинение, което да е годно да го свалят.

Да, могат да се пробват да почнат процедура по импийчмънт, но от това Радев какво ще загуби?!

Нищо!

Хайде да не драматизираме, а да се сетим какво са правели нашите деди и какво наистина са рискували.

Радев може да не подпише – и не, няма да е нарушил Конституцията, докато чака тълкувателното решение на Конституционния съд.

Не слушайте Близнашки, който чак заплашва.

Кой, ако не президентът, може да се опълчи на мракобесието и изкривяването на правилата в угода на котерията, арогантно обсебила съдебната система ?! Та нали за това изобщо имаме фигура “президент” в същата тази конституция.

Радев трябва да реши само едно: на коя страна ще застане. Ако застане на тяхната, значи през цялото време ни е заблуждавал, че е на страната на суверена.

Сега ще видим имаме или държавник!

 

Стела Николова

Източник: Фейсбук

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.