Home » Авторски страници

Протест в София “Светлината ражда Свободата! Президентът е на ход!”

2019.10.28 Няма коментари
Spread the love

Инициатива “Правосъдие за всеки” и Гражданско движение “БОЕЦ – България обединена с една цел” организират на 30 октомври, сряда, от 18 до 21 часа местно време, протест пред Съдебната палата в София и шествие до Президентство. Събитието е под надслов “Светлината ражда Свободата! Президентът е на ход!”.

Ето какво пишат организаторите на протеста:

“Идва време за решителни действия! Президентът е последното препятствие пред назначаването на главен прокурор, излъчен от олигархията, и ограничаването на правата и Свободата ни, по пътя към прокурорска диктатура. Ние, ГД “БОЕЦ” и още няколко граждански организации, вече призовахме да не се подписва Указа и да се изпрати процедурата в Конституционния съд за тълкуване.

В сряда ще внесем мотивираната си позиция. Нека се съберем всички – граждани, организации, общественици, които не приемат тази гавра с Правосъдието и демокрацията, в сряда пред Съдебната палата – и оттам с шествие до Президентството, където да съберем и гражданска подписка в подкрепа на исканията ни!

Вярваме, че процедурата е още в ход, вярваме, че Президентът ще подходи отговорно и ще прецени всички доводи, доказателства и аргументи в тази критична за държавата и Правото ситуация!

Все пак от нас, като граждани, зависи много, нека го направим сега, утре ще е късно!”

.

Събитието във Фейсбук – ТУК

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.