Home » Авторски страници, българи зад граница

МВнР: Няма данни за пострадали българи при пожарите в Калифорния

2019.10.11 Няма коментари
Spread the love

Няма постъпили сигнали за пострадали или засегнати български граждани при горските пожари в щата Калифорния, съобщи пресцентърът на МВнР. Към момента най-големи пожари са регистрирани в окръг Ривърсайд в Южна Калифорния и южно от град Сан Франциско в Северна Калифорния. В окръг Ривърсайд са издадени заповеди за задължителна евакуация на населените места в близост до пожарите.

Източник: Нeavy.com

Местните власти са предприели мерки за предотвратяване на пожарите, както и превантивни действия срещу разпространяването им.

МВнР препоръчва на българските граждани, които се намират в засегнатите райони, да изпълняват всички указания за задължителна или препоръчителна евакуация. Вследствие на пожарите се очаква и влошаване на качеството на въздуха.

Генералното консулство на Р. България в Лос Анджелис следи ситуацията и е готово да окаже съдействие при необходимост. Телефон за връзка с ГК – Лос Анджелис: +1 310 478 6700, дежурен телефон в извънработно време: +1 310 437 3606.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.