Home » Авторски страници, българи зад граница

Случаят “Румен Томов-Каллмир”. Писмо на майката до българския консул в Стокхолм

2019.04.22 5 коментара
Spread the love

Румен Томов-Каллмир, когато за малко е бил с майка си. Снимка и надпис на снимката: Марийка Томова

Разказ – резюме на събитията, случили се с непълнолетния Румен Томов-Каллмир в гр. Уддевалла, Швеция, от февруари до април т. г., според неговата майка Марийка Томова (бивша Томова-Каллмир). Резюмето е направено за Българското посолство в Швеция. Румен е едно от трите деца на Марийка Томова, които тя има заедно с бившия си съпруг, шведът Петер Каллмир.

Същата снимка с надпис на шведски. Снимка и надпис на снимката: Марийка Томова

Според майката на Румен Томов-Каллмир, която има права на настойник над него, синът й, който е под опеката на социални служители в Швеция, е подложен на системно гладуване и е в последна фаза на недохранване. (За разлика от баща си Петер Каллмир, който, според бившата му съпруга, тежи 120 кг.) Според нея, синът й Румен може скоро да умре, а баща му Петер даже би спечелил от неговата застраховка живот. Марийка Томова казва, че социалните служители възпрепятстват всячески контакта й с нейния син, отправяйки различни обвинения към нея. Майката, която е пътувала специално до Швеция заради сина си, преди няколко дни се е прибрала в България. Тя се е обръщала неведнъж до различни институции в Швеция, както и до Българското посолство в Стокхолм.

Следва съдържанието на последното писмо на Марийка Томова до българския консул в Стокхолм, Швеция, г-жа Надя Велева. Писмото, което звучи много тъжно и драстично, се публикува такова, каквото е било изпратено на имейла на Българското посолство в Стокхолм вчера, 21 април 2019 г., с копие до адвокатката на г-жа Томова, г-жа Рюби. Каквото и да се случва с Румен Томов-Каллмир, той е и български гражданин, и като такъв това, което се случва с него, касае и българската държава.

“Здравейте уважаема госпожо Консул,

Бихте ли обяснили от мое име на Румен,
ако получите възможност да разговаряте с него. Да му прочетете следното (той знае английски):

Че Швеция може да е държава с повече възможности и по-велико бъдеще от България, както Румен вярва.
Но не и за Румен.

В социалния доклад от 33 страници от януари-април 2019 пише как “тати” вече го е дал/спазарил на LSS-“грижи” на социалната служба на Уддевалла.

На практика това ще означава, че тати е подарил тялото на Румен първо за експерименти с лекарства и електрошокуване, а след смъртта му, която едва ли ще трае дълго в Уддевалла – и за органи, по практиката, която вече познаваме в градчето, в семейството от хелминтозната ни инфекция през 2007-ма година.

Кажете му, също така, че мама много съжалява, че е избрал смъртта, а не живота.

Но, че смъртта му ще бъде полезна за останалите шведски граждани, които ще получат за в бъдеще още по-ефикасни шведски лекарства тяхно собствено производство и електрошокове.

Един месец в България нямаше да му навреди, докато си оправи теглото.

Но ако тъй много желае да умира, мама е безсилна.

Кажете му, че се е предоверил и че желае да не разочарова погрешните хора в семейството, които вече са го спазарили на сигурна смърт.

Кажете му, също така, че тати ще си купи ново жилище във Филипините от смъртта му при застраховката му за живот, и че тати ще живее дълго и щастливо, вместо него, с новия си син, и че това може само да го радва сега, когато той скоро ще си отиде.

Защото Микаел е настървен за конфликти и от вторник нататъка Румен нека се подготви за нова провокация в училище и за нова тяхна извикана линейка до Възрастната психиатрия по LSS-грижи, където и социалната служба ще се погрижи той много скоро да приключи живота си.

Кажете му, че социалната служба вече подготвя скорошната му смърт, като лъже в доклада си, че той “страдал бил от склонност към самоубийство и бил чувал гласове”. Кажете му, че това означава, че на практика няма да го “хранят” дълго време вътре и ще го самоубият по бързата процедура.

Нека да е подготвен.

Нека знае и от Вас какво най-близко бъдеще си е избрал като се е доверил на престъпник като тати и на промития мозък на сестра си Розита.

Той е голям вече.

Има право да научи истината.

Кажете му, че в крайна сметка той няма да ги разочарова и нека се подготви там в изолация и без разрешени посещения от членовете на семейството си, да посрещне останалите си дни и часове и смъртта си в най-прекрасната държава в света гордо и стоически, да не им се моли, каквото и да продължат да вършат с тялото му!

Кажете му, също така, че мама се подготвя психически вече за погребението му, и че не може да направи никакви други опити повече да му помогне, след този негов окончателен избор.

Все пак шведската държава и тати ще живеят още по-щастливо от смъртта му.

Кажете му, че България може да е без бъдеще, но че тук всички сме живи и здрави, и с истински, а не с фалшиви диагнози и лечения.

Съжалявам, че е избрал смъртта пред живота.

Но, кажете му, че аз разбирам избора му, като знам, че Петер носи само инвалидност и смърт със себе си, за да окраде и последния парцал на човек и всичко, което човек притежава, понеже с юмруците и с парите, които изкарва от нашите помощи, инвалидност и смърт, е шеф на Мафията/Мутра вече в три държави и знае, че никой няма да му посегне и да му попречи. Учрежденията са безсилни пред престъпния му тати.

Кажете му, че той ще бъде поредната жертва на тати, след мама, баба Галена и дядо Кръстьо, и че смъртта не е страшна. Страшно е да живееш в мъки, както той/Румен е живял в тази си инвалидност вече осем години и както мама живя с тати с патериците и на легло в инвалидност, заради пребиванията, психическия му тормоз и хапчетата му цели две десетилетия.

Кажете му също, че също така мама много съжалява, че той живее в момента в една държава без действаща против организираната престъпност полиция и чиято полиция и социална служба, и здравеопазване си сътрудничи с престъпниците и мафията, и е отказала да му помогне. Но, че той сам ги е избрал и им е вярвал.

Всеки сам понася последиците от избора си.

Швеция наистина е уредена държава. Но за организираната престъпност, а не за обикновените хора и децата им.

Кажете му също така, да си намери брой 17 от 2007-ма година на шведското списание “Dagens medicine” и да прочете една статия от д-р Magnus H. вътре как Швеция убива подобно, по 100 000 неудобни за учрежденията граждани и техните деца и роднини годишно.

И, че той има нещастието да е син на майка, която също е предназначена за физическа ликвидация, като съм провъзгласена още у доктор Дорин Борота през м. август 2007-ма в Черен списък за физическо унищожение, като “неудобна за учрежденията” на Швеция, по непозната за мен, причина.

Ще се радвам, ако Румен чуе истината и чрез друг човек преди смъртта си, защото той се смееше в Иттерби онзи ден на гарата, когато опитвах да му обясня опасната социална практика за нас в гр. Уддевалла като семейни на Петер.

Предварително благодаря.

С уважение:

Марийка Томова”

Така изглежда Румен Томов-Каллмир. От тази снимка в цял ръст добре се вижда, че момчето наистина е изключително слабо. Снимката е направена на 17 април т.г., на рождения му ден. Снимката е качена във Фейсбук от сем. Кабарогияс.

Надяваме се, че, каквото и да се случва с Румен Томов-Каллмир, той ще остане жив и ще бъдат полагани достатъчно грижи за неговото здраве. Надяваме се и, че страховете на майка му и нейните опасения няма да се потвърдят. Ако се случи обратното, това ще е доказателство за нейните думи. И би представлявал един толкова драстичен случай, че на човек даже не му се иска да повярва, че е бил възможен.

Марийка Томова помоли нашето издание да публикуваме и следния неин апел:

“Който желае, може да подпомогне юридическите разходи от 10 400 евро, за извеждане от Хо Вйе Бе-дома/HVB-hemmet на Румен Томов-Каллмир, може да го направи на: PayPal.me/RomensJuridicalCosts. Всички дарения ще публикувам в групата на децата на Фейсбук – “Sweden, free Mimmi, Rozita and Romen Kallmyr“. Банков превод/Banktransfer: На банкова 4/Att bankaccount: BG46UBBS80021032276340 To/До SWIFT/BIC: UBBSBGSF Събираща средствата за адвокат на Румен, име в банката ОББ/ Receiving the ammount for a lawyer for Romen, names in the bank UBB: Mariyka Krasteva Tomova/ Марийка Кръстева Томова Цел/Purpose: (You have 32 signs free text, for example: “Juridical costs for Romen”)./ Вие разполагате с 32 знака свободен текст, например: “Юридически разходи за Румен”.
Внимание! Всеки дарителски превод ще бъде публикуван в групата на Румен на Фейсбук “Sweden, free Mimmi, Rozita and Romen Kallmyr”!/ Attention! Every transfer will be published in the group, belonging to Romen at Facebook: “Sweden, free Mimmi, Rozita and Romen Kallmyr“! Предварително благодаря! / Thank You in advance!”

———————————————————————————————————–

Бел. ред: Ако Българското посолство в Швеция реши да изпрати информация за това какви мерки е предприело във връзка със случая с Румен Томов-Каллмир (надяваме се, че някакви мерки или опити за съдействие са били предприети), тя може да бъде публикувана в нашето издание. 

.

5 коментара »

 • Митка said:

  ……АКО СЕ СЛУЧИ ОБРАТНОТО…..
  БОЖЕ КОЛКО ГРОЗНО И ЗЛОВЕЩО ЗВУЧИ В 21 ВЕК ?????

 • Марийка Томова, майка said:

  След като писмения отговор на консул Велева до мен майка му, че Румен бил жив и здрав, след години наред мои SOS-писма до посолството й, и след записан звукозспис обяснения по телефона от адвоката ми в Швеция, няма шанс да не се случи точно обратното.
  Защото им пука само за собствените им деца. А уж ни представяли в чужбина. Напълно беззащитни сме. Типично по български. Подрани еснафски. За показ пред света

 • Марийка Томова, майка said:

  “посрано еснафски”

 • Марийка Томова, майка said:

  Дано поне по кралски да се забавлява госпожа Консула в злорадието си.
  Нали за това им плащате?

 • Mariana (author) said:

  Майката на Румен Томов-Каллмир апелира за помощ за покриване на юридическите разходи за извеждане на сина й от Хо Вйе Бе-дома/HVB-hemmet.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.