Home » Авторски страници, българи зад граница

Локомат за България с подкрепа от Германия

2019.02.18 Няма коментари

Доброто в кампанията за закупуване на медицински робот за рехабилитация в България заразява все повече хора. Този път към инициативата се присъединяват наши сънародници от гр. Карлсруе, Германия.

С голям концерт на 3-ти март 2019 г. Българското академично дружество „Кирил и Методий” в Карлсруе и приятели на д-р Анелия Хохвартер ще дадат своята лепта, подкрепяйки инициативата на виенската лекарка.

В концерта, посветен на Освобождението на България, ще се включат над 10 танцови състава и хорове, ще има самостоятелни участия, изпълнения от децата от български училища в Германия. През 2018 г. концертът в Карлсруе бе посетен от 450 души, сега организаторите са наели зала с 550 места и се надяват, че тя ще бъде пълна.

Момент от миналогодишния фестивал в Карлсруе

„Решение да подкрепим каузата за медицинския робот беше лесно и единодушно взето. Повечето други кампании засягат един човек, а Локоматът ще помага на много хора едновременно”, споделят от Управителния съвет на Българското академично дружество „Кирил и Методий” в Карлсруе.

В последните години дружество „Кирил и Методий” винаги подкрепя някоя благотворителна кауза. През миналата година дружеството събираше дарения за две каузи:

Първата е „Ако си дал”, в която през декември 2017 г. се правиха и изпращаха пакети с продукти от първа необходимост за семейства в голяма нужда.

Втората е за Дома за деца, лишени от родителска грижа „Българка” в Стара Загора. Дарението беше насочено за закупуване на обувки, почистващи и миещи препарати, посочват още организаторите.


„Намираме кампанията за смислена и многообхватна, тъй като с набавянето на един Локомат ще могат много хора да се възползват от адекватна рехабилитация. От друга страна, като се намалят молбите за рехабилитационно лечение в чужбина ще остане бюджет, които ще може да се ползва за други лечения в чужбина или по друг начин”, убедени са от Българското академично дружество „Кирил и Методий” в Карлсруе.

Кампанията „Локомат за България” продължава.

Дарителска сметка:

Анелия Петрова Хохвартер „Локомат за България“

IBAN: BG60 UNCR 7000 1522 7289 49 (в Евро)
IBAN: BG65 UNCR 7000 1522 7289 56 (в лева)
BIC (SWIFT): UNCRBGSF

 

Константин Димов

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.