Home » Авторски страници

Жълти жилетки в България. Протести за пряка демокрация и социална справедливост

2019.02.28 Няма коментари
Spread the love

“Жълти жилетки в България! СМЯНА НА СИСТЕМАТА – ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ И СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ” – под този лозунг от 2 март т.г. се организира протести пред сградата на българския парламент.

от 2.03 в 14:00 ч. до 16.03 в 14:00 ч.

Площад Народно събрание, 1000 София, България

Мотиви на организаторите:

“На 2 март излизаме на национален протест! Свързахме се по време на протестите преди два месеца, които започна по повод високите цени на горивата и винетките, но прераснаха в бунт за цялостна смяна на системата, за да създадем мощно движение за смяна на системата към пряка демокрация и социална справедливост – взимаме решенията и се организираме заедно, без лидери, ръководители и управници! Засега излизаме в София. Варна и Перник, очакваме и други градове да се присъединят към протеста.”

Събитието във Фейсбук – ТУК

На 2 март, от 14 ч. местно време, се организира и друг протест пред сградата на българския парламент, който е насрочен да започне предния ден, на 1 март, петък, от 9 ч. Неговото название е “Граждански протест за референдум и отзоваване”.

гр. София, Пл. „Народно събрание“ № 2 (Пленарна зала)

Събитието във Фейсбук – ТУК

За 2 март е насрочено и друго протестно събитие – “Народен събор за смяна на системата”, който ще бъде съпътстван с автошествие. Шествието трябва да тръгне от пл. “Софроний Врачански” във Враца от 14 ч. и е планирано да завърши към 17 ч.

Исканията на този протест са за коренна смяна на избирателната система с такава, каквато да гарантира действителна власт на суверена, според чл. 1, ал. 2 от Конституцията на страната; промяна в данъци, застраховки, цени на горивата; на здравната, социалната, съдебната, пенсионната и образователна системи; отношението към децата с увреждания и др.

Събитието във Фейсбук – ТУК

Общото между всички тези протести е искането за пряка демокрация, за смяна на избирателната система и политиката в различни управленски сфери, за повече социална справедливост.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.