Home » Авторски страници

ГД “БОЕЦ” се срещна с председателя на ВКС Лозан Панов

2019.01.11 Няма коментари
Spread the love

Гражданско движение “БОЕЦ” публикува на сайта си материал за проведената на 9 януари т.г. среща на представители на „БОЕЦ“ с председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. В материала се казва:

“На 09.01.2019 г. представители на ГД „БОЕЦ“ проведоха среща с г-н Лозан Панов – Председател на Върховният касационен съд. Срещата бе по инициатива на БОЕЦ, след подадено Заявление до кабинета на г-н Панов. Срещата ни бе предварително огласена и с прессъобщение до медиите, в стил на прозрачност и публичност, както при всяка наша акция и инициатива. Предварително бе огласен и поводът – желанието ни да запознаем г-н Панов с инициативата на “БОЕЦ” – „НЕЗАВИСИМ СЪД – СВОБОДНА ДЪРЖАВА“!

В началото на декември “БОЕЦ” излязохме в единна акция в осем града в страна, под този надслов в защита на достойните български магистрати, отстояващи независимостта на съдебната система и принципите на правовата държава. А само седмица преди това бяхме пред ВСС, заедно с колегите от Инициатива „Правосъдие за всеки“ и други граждани със същата цел. Тези наши действия бяха провокирани от редица случаи на репресии, удари и тенденциозни проверки спрямо следовател Бойко Атанасов, съдия Методи Лалов, съдия Калин Калпакчиев и най-вече срещу съдия номер едно, Лозан Панов. Мафията и задкулисието се опитват да смачкат независимите, непримиримите и тези, които открито и без страх говорят за реалните проблеми на българското правосъдие и предлагат решения на проблемите. Това е изключително опасно за мафията, защото, ако съдебната ни система заработи реално и те изпуснат контрола върху нея, ще бъдат разкрити извършените от тях престъпления и ще им бъде потърсена отговорност!

Цацаров се явява наместник на мафията в тази система и чрез влиянието си над мнозинството във ВСС той брани интересите на своите господари и наказва неудобните! Всички помним как в началото на 90-те години държавните предприятия бяха източени чрез една универсална престъпна схема, като мафията поставяше своите фирми на входа и изхода на завода или предприятието. Така се упражняваше тотален контрол и целият ресурс се източваше, докато накрая оставаха само руини. Същата схема наблюдаваме и днес по отношение на съдебната система. Прокуратурата (като частна фирма на мафията) е поставена на входа и изхода на съдебната система, налагайки тотален контрол и изкривявайки и опорочавайки всички процеси. Прокуратурата е на входа, като от нея зависи дали и на кого ще бъдат повдигнати обвинения. Това отдавна не е обективен процес, а поръчкова дейност, в която основна роля имат Пеевски и Борисов, а Цацаров е проводник и изпълнител на тяхната воля. Един съдия не може да осъди и най-корумпирания политик, ако прокуратурата не му повдигне обвинения и не ги внесе в съда. Прокуратурата обаче застана от години и на изхода на съдебната система, като предрешава не рядко съдебните решения. Това става също поръчково, чрез лошо подготвени обвинения, негодни и умишлено компрометирани доказателства, тенденциозни и фалшиви експертизи, свидетели и СРС-та. Така съдиите, заради „грешки“ и умишлени пропуски на обвинението, са принудени да издават оправдателни присъди, или да връщат делата на прокуратурата. Помните репликата на Бойко Борисов: „Ние ги хващаме, те ги пускат“, но никой не казва защо ги пускат. Разбира се, в българския съд също има “гнили ябълки”, често толерирани кариерно отново от Цацаров чрез влиянието му във ВСС, но борбата срещу корупцията в България е обречена, именно заради бездействието и тенденциозните действия на прокуратурата. Институция, загубила отдавна своите обществени и конституционни функции и задължения, и превърнала се в бухалка за неудобните и пазител на мафията.”

Целият текст – в сайта на “БОЕЦ”.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.