Home » Авторски страници

“Рабфак” в СМГ

2018.12.05 Няма коментари
Spread the love

Вчера OFFNews ни информира, че в Софийската математическа гимназия имало своеобразен РабФак.

Да, нашите клети управляващи си осигурили за поколението влизане през задния вход в елитни гимназии, и то напълно законно. Просто трябва от Инспектората по образование да ти одобрят детенцето да се премести, срещу съответното обаждане за мотивация, вероятно, щото вие надали ще успеете да си преместите детето от кварталното училище в СМГ.

След като сега РабФак-ът ни управлява, те искат да продължат традицията, така да се каже. А ние се чудим откъде се пръкват такива в управлението, които са с дипломи, но пък очевидно знанията им не съответстват и на селска гимназия (без да искам да обидя селските гимназии).

Това е толкова обидно, неморално и престъпно, че ми иде да късам глави.

Децата ни учат, ходят на уроци, решават задачи до късно вечер и през уикендите, ходят по състезания и тръпнат в очакване на резултатите, а отрочетата на властта влизат без да са си напънали ни мозък, ни зад*ик.

Сещам се, че една учителка си бе навлякла гнева на родителите, понеже си позволила да пише 5-ца на герберско отроче за годината по предмета, който преподава.

Съвсем случайно и дъщерята на Цветанов още със завършването си отиде да работи в Световната банка. Интересно, как ли Световната банка е оценила потенциала на г-ца Цветанова толкова много, че без ден стаж и препоръки да реши да я вземе на работа?

Сега от Министерство на образованието успокоили, че щели да променят тази наредба.
Ама моля ви се, не си правете труда, всички сме наясно, че законите, наредбите и постановленията, които пишете, са за нас, а не за вас, защото комунизмът не си е отивал от нашата страна, а и да е опитал, то ни го върнахте с #видимитерезултати, #работимвинтереснагражданите и цялаааата стабилност, която смърди от всички институции в страната, превърнати в слуги на управляващия РабФак.

Единственото, за което не си давате сметка, е че много скоро ще се окажете в положение, в което няма да има кой да свърши каквато и да е работа, защото РабФак не създава работохолици, нито експерти.

 

Стела Николова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.