Home » Авторски страници

Още един щур ден в недържавата

2018.09.29 Един коментар
Spread the love

28 септември бе един много щур ден. Поредният от щурото управление, всъщност!

Карикатура: Чавдар Николов

Понеже резилът в ООН беше голям и среща с Тръмп нямаше, та на населението трябваше да се сервира един силен и добър Бойко. “Господари на ефира” с “бития” си журналист помогнаха за ситуацията и Бойко нареди незабавно да бъдат хванати биячите.

Добре, ама “Медиапул” хванаха камерите на склада и се оказва, че журналистът е готов за актьор и само от Холивуд не са го забелязали още.

Много беше важно да се набие в главата на обществото, че журналистите са едни измамници, които, ако ги арестуват – като тези от “Биволъ”, народът да си каже: “А, те са арестувани, колкото онзи беше бит”.

Въобще, чудесно е да се внушава на обществото, че всички са маскари, но нашите маскари са по-хубави!

Ветко и Маринела Арабаджиеви. Снимка: plovdiv-online.com

От цацаратурата пък обявиха, че запорирали най-сетне сметките на Арабаджиеви.

Браво! Щом Арабаджиеви са им оставили някакви сметки за запориране, щото аз ако бях, освен, че щях да ги изпразня (което сигурно Арабаджиеви са направили), щях и да ги закрия през този месец, откакто цацаратурата ги търси чрез Интерпол, но Интерпол не знаят и не са ги качили на сайта си (поне до миналата седмица беше така).

Не стига, че са им запорирали и сметките, ами и затваряли хотел “Маринела”. От цацаратурата гордо обявиха, че намерили някакъв софтуер за резервации, който нямал някакъв сертификат. Оказва се, че половината хотели в България работят с него, а “Маринела” са работили и по време на европредседателството, но важното е, че то мина без катаклизми, нали, Цацаров! Майната им на хората, които работят в хотела, те не са важни за изборите!

Карикатура: Христо Комарницки

В нашия, иначе така добре смазан парламент, втори ден не можаха да осигурят кворум, за да започнат работа. 15 депутати на ГЕРБ били в командировка и няколко от “Обединени патриоти”, и 6 “Воля” на Марешки липсвали – и хоп, ДПС видя звездния миг! Кворумът си е работа на управляващите, казваше Баце по времето на Орешарски и беше напълно прав. Та, Цецоу и Волен са се договорили с ДПС да оттеглят един законопроект, който много притеснявал депутатите на Сокола и най-вече ей тоя абзац:

“Предвижда се изграждането на звена за контрол към общините по изпълнение на актовете на общинския съвет и на кмета за опазване на обществения ред, на общинското имущество, организацията на движението в населените места и др. дейности, регламентирани в наредбите. Служителите към тези звена ще подпомагат контролната и административно-наказателната дейност на общината.”

Не мога да разбера ДПС, то е ясно, че общините ще си назначат послушни и добри хора, които да проверяват правилно, но пък благодарение на опъването на ДПС ние – народът разбрахме, че няма само в ТОЛ системата да назначават 921 чиновници, ами и общинките ще се облажат, та за местните избори да се гласува “правилно”!

После се чудите що реват за Орбан. Ми той, горкият, е като Бойко и се е окопал даже по-добре, та нашите следват светлия пример.

Тома Белев позна и Валери Симеонов се захвана и с “Витоша-ски”. Сега, докато не построят всичко, което са решили, няма да кандисат, щото с тоя кворум, който трябва да се договоря постоянно, не се знае колко ще удържи правителството.

Карикатура: Христо Комарницки

БСП са дезинтересирани какво става в държавата, щото пишат програмната схема на новата си телевизия, в която със сигурност няма да има предавания като “Господари на ефира”. Те са толкова заети, че не можаха да номинират никого за КС и оставиха избора да се състои от кандидата на ГЕРБ. Страшни избори правят в НС!

Ох, без малко да забравя. Столичният общински съвет забранил музиката, щото била шум.

Очаквайте скоро да забранят и книгите, щото те пък горят и може някой да си запали печката с тях, но преди това да ги прочете!

Дълго стана, та спирам с истинските новини от недържавата.

Карикатура: Чавдар Николов

P.S. Честит рожден ден на Цацаров! Да има щастието да изпита цялата строгост на закона и да извърви целия път на подгонен от държавните бухалки му желая!

 

Стела Николова,

28.09.2018 г.

One Comment »

  • Пендо said:

    Стела ти си права.
    Живота не лежи на рози. Има и бодли. Положението в недържавата е ИЛИ или ИЛИ. Или той или тя. “Той” се мъчи да върти колелотот, но не му стигнаха силите и взе помощници, но те май го дърпат назад. “Тя” се стреми да върне обратно колелото. Тези които се омазниха искат пак да са те.
    Сред старите имаше хора, които мислеха да направят нещо, но ги смачкаха под ред.
    Не знам, виждаш ли някъде чобека с фенера, който да светне в дъното на тунела. Някой от новите. Или всичко това са само мечти.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.