Home » Авторски страници

Семинари в тазгодишния форум “Кариера в България. Защо не?”

2018.08.23 Няма коментари
Spread the love

Бизнес лидери и предприемачи ще дискутират възможностите за професионално развитие в България. Това ще се случи в семинарната програма на “Кариера в България. Защо не?”, на 20 септември 2018 г. в Интер Експо Център – София.

Дискусионни панели с опитни мениджъри, предприемачи и професионалисти в различни сфери ще са част от най-голямото кариерно събитие за българи с международен опит. “Кариера в България” е ежегоден форум, специално организиран за сънародниците ни, които са работили или учили в чужбина. Единадесетото издание предлага нови кариерни възможности, вдъхновение и полезни контакти.

Семинарната програма се осъществява с подкрепата на Streamer.BG. Присъствието на събитието е безплатно и изисква предварителна регистрация.

Програмата ще започне с дискусия на тема “Има място за бизнес лидери”, с Maрия Атанасова, мениджър на дигиталния екип 7Talents, част от „Нетинфо”, Георги Кърлев, директор на центъра за върхови постижения в GfK, и Даниела Лефтерова, мениджър на екип в IBM.

Следва практична работилница “Как да избера точното място за професионалното си развитие”, която ще бъде водена от специалисти на HRS Bulgaria.

Вторият панел е “Как Европейският съюз намери своето място в България”. В него Андреа Примц от Словения, Вибке Байхе от Германия, Тим Гюбел от Белгия и Франческо Фордиани от Италия ще говорят как и защо са решили да се развиват в страната ни. Модератор на дискусията ще бъде Бойко Благоев, представител от Европейската комисия в България.

Следобедът ще последва панелът “Има място за кариера и извън София”. В дискусията за възможностите за професионално развитие извън столицата ще се включат Деян Иванов, главен пивовар от българската крафт бира – Glarus, Калин Вълчев от БОН и Руслана Хубенова от Еконт. Модератор ще е Венко Добрев от сайта за добри новини “Успелите”.

Следва практична работилница “Как да спечелите ново работно място и каква роля има езикът на тялото” с Ели Стойнева от Top Skills Recruitment.

В “Има място и за други професии” ще се включат писателят Захари Карабашлиев, адвокат Илия Грозданов и ултрамаратонецът Краси Георгиев. Те ще говорят за по-нестандартните професии и начина да се реализираш в България с една от тях. Модератор на дискусията ще бъде Петя Кертикова – журналист, тв водещ  и основател на рубриката “Завърналите се”.

Програмата ще завърши с темата “В бъдещето има място” с модератор Дарина Черкезова от “Кариери”. Участници в панела, свързан с иновации, ще са Анна-Мари Виламовска от “Работещи идеи”, Мартин Димов, директор Data Science в Gemseek, и предприемачът Христо Нейчев от Tryad Games.

През целия ден посетителите на събитието ще могат да се възползват и от различните дейности в нетуъркинг зоната на форума. Освен да се запознаят с други българи с опит от над 80 различни държави, те ще могат да  се срещнат с компании в тесен кръг по време на campfire sessions. С подкрепата на HRS Bulgaria и Top Skills Recruitment посетителите ще могат да си направят безплатно кариерна консултация, проверка на CV и тест за определяне нивото на владеене на език.

Форумът е специализиран за българи, които са работили или учили в чужбина, включително студенти, участници в програмата “Еразъм” или други дългосрочни обмени. “Кариера в България. Защо не?” е безплатна за всички, като е необходимо желаещите да присъстват да си направят предварителна регистрация със CV или linkedin профил на www.karieravbulgaria.com.

 

Форум “Кариера в България. Защо не?”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.