Home » Авторски страници

Протести пред Министерски съвет за освобождаването на Десислава Иванчева и Биляна Петрова

2018.08.10 Един коментар
Spread the love

На 13, 20, 27 август и на 3 септември, от 18.30 ч. местно време, пред Министерски съвет в София се организират протести с искане за освобождаването на бившите кмет и зам-кмет на столичния район “Младост” Десислава Иванчева и Биляна Петрова, които бяха арестувани показно в центъра на София тази пролет и вече няколко месеца са в ареста, при изключителни мерки за сигурност, като дори в болнични заведения ги водят с оковани ръце и крака. Към Иванчева и Петрова, които бяха обвинени от Специализираната прокуратура във взимането на подкуп, се държат така, сякаш са едва ли не врагове № 1 на държавата и особено опасни криминални престъпници. Протестите, които се организират от приятели на Иванчева и Петрова, поддържащи и ФБ профила на Иванчева в социалната мрежа, имат и искания за независимо разследване, самоотвод на Специализираната прокуратура и оставка на правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти в случай, че тези искания не бъдат изпълнени.

Ето как са формулирани исканията на тези протести в съобщението за тях във Фейсбук:

“1. Незабавно освобождаване на Иванчева и Петрова. Заради липса на всякакви категорични доказателства срещу тях; заради разкритите записи от СРС-та, които потвърждават заговора на ОПГ за тяхното елиминиране; заради факта, че обвинението срещу тях се крепи единствено върху лъжесвидетелските показания на няколко строителни мафиоти и лъжепоказанията на един бивш кмет на ГЕРБ, който е доказан престъпник.

2. Самоотвод на състава на Специализираната прокуратура, който работи по обвинението, включително на Иван Гешев като заместник на главния прокурор). Заради нарушаването на човешките права на Иванчева и Петрова при ареста им, което най-вероятно ще доведе до присъда за България в Европейския съд за правата на човека, която всички ще трябва да плащаме (процедурата в Страсбург е започната); заради клеветите по адрес на Иванчева, които Гешев си позволи да отправи на пресконференцията на 18 април; заради цялостното нарушаване на презумпцията за невиновност в медийни изяви и в съдебните зали от страна на работещия по обвинението състав Специализираната прокуратура; заради спекулациите, които някои прокурори си позволиха да направят пред медиите относно записи от СРС-та и напълно нереални “доказателства” и твърдения.

3. Независимо разследване на ОПГ, извършила престъпление по набеждаване за искане и взимане на подкуп – от следователи и прокурори, които да бъдат посочени от независими правни организации и експерти след среща с министъра на правосъдието.

4. Оставка на правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти в случай, че тези искания не бъдат изпълнени.”

 

Събитието във Фейсбук – ТУК.

One Comment »

 • Юлия Кирякова said:

  Здравейте,
  Повече от очевадно е, че Иванчева е ОКЛЕВЕТЕНА ! ! !
  Повече от очевадно е, че прокуратурата използва като доказателства показания на ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛИ !!!
  Повече от очевадно е,че тези клевети са СКАЛЪПЕНИ !!!
  Повече от очевадно е,че авторите се провалиха ТОТАЛНО с цялата тази ГНУСОТИЯ ! ! !
  Повече от очевадно е, че се ИЗЛОЖИХТЕ -вие, дребни и жалки твари !!!
  П О З О Р !!!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.