Home » Авторски страници

Всички са наши деца…

2018.08.16 Няма коментари
Spread the love

Рано тази сутрин е било подновено издирването на двете деца, на 13 и на 14 години, които бяха погълнати от морето на вълнолома във Варна. Вчера в късния следобед шест деца слизат на тетраподите на вълнолома. Две от тях са пометени от огромна вълна, която ги завлича навътре в морето.

————————————————————————————————————————————————

Аз съм много лоша майка и изключително досадна леличка.

Меся се, когато видя деца да висят с главата надолу от огради, или искат да се претрепят като прескачат някакви камънаци, по-високи от тях, а възрастта им не го позволява.

Не пускам детето си само по събития, където има гмеж, тълпа и опасни предмети.

Аз съм параноичка, ужасяваща всяко нормално дете. (На едно детенце казах да си представи, че аз съм майка му, която го вижда как иска да се претрепе).

Снощното нещастие с двете момченца, съборени от вълна на тетраподите на вълнолома, ме потресе.

Със сигурност там е имало възрастни хора. Със сигурност е можело да се намесят, а и възрастта на децата (13 и 14 г.) не предполага развитие на някакъв скандал и неприятни последствия за намесилия се възрастен.

Ужасно е да оставяме децата ни да загиват, защото не са точно нашите. Всичките са наши, дори и чужденци да са.

Детето трябва да се контролира, то не умее да преценява ситуацията, трябва да му се обяснят последствията от действията му. Пубертетът е най-страшното време, в което те са безразсъдно смели и готови да правят безумия, за да изпъкнат пред другите. Нали съм била пубер, знам.

Не отминавайте, когато видите нечие “чуждо” дете да прави глупост, застрашаваща живота му. По-добре да сте досаден възрастен, отколкото безразличен индивид.

Бог да прости децата.

 

Стела Николова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.