Home » Авторски страници

Държава-ковчег

2018.08.28 Няма коментари
Spread the love

“С фирмата не сме имали проблеми, Григор Григоров винаги е карал внимателно, не е имало оплаквания от него, каза пред bTV кметът на Божурище Георги Димов. По 5-годишен договор след обществена поръчка „Мобилус – 5” превозва деца до детски градини и училище. Собственикът управлява автобусите постоянно, заедно със своя съдружник и още двама-трима шофьори. Всички са хора спокойни, уверени, с дългогодишен опит, каза кметът на Божурище.” – из материал на bTV.

Снимка: БГНЕС

Шофьорът Григор Григоров ни возеше всеки път, когато пътувахме извън София с колегите от 58-мо училище. Най-малко два пъти годишно. Управляваше си автобуса уверено и спокойно, не караше рисково, мил, кротък и съобразителен човек, професионалист, с когото винаги съм се чувствала сигурна и защитена. Присъствието му беше ненатрапчиво, а едновременно с това – винаги беше там, където е нужно. Мисля, че училището използваше услугите на фирмата и за екскурзии на децата, всички винаги бяха доволни.

“Вижте шофьора на автобуса-ковчег”, чета в заглавие. Все се надявах да не е той… Ей това ще остане от този човек, от живота му, преминал в достоен труд и усилия. В нашата държава-ковчег, в която едноличното спасение се е превърнало в единствена цел.

Жертвите не са 17. Поне 18 са. И още ще има, ако продължим по същата магистрала. Караме, и по-точно пързалят ни по една магистралата с трикольори за рязане на всеки 100 метра, и с разноцветни кръпки на всеки 6 месеца. Носим се от дупка към дупка – безхаберни, вторачени в личните си дела, убедени, че “държава няма” и “нищо не може да се направи”. Жертви на самите себе си върху територията, асфалтирана от близки на нечие сърце и джоб фирми. Напред към пропастта.

 

Леда Аврамова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.