Home » Авторски страници

Протест пред ВСС и Камарата на ЧСИ в София

2018.07.10 Няма коментари
Spread the love

Сдружение “Покана за доброволно изпълнение” организира в София протест на 12.07.2018 г., от 11:30 ч. местно време. Протестът ще започне пред сградата на Висшия съдебен съвет, а от 13 ч. ще се премести пред Инспектора на ВСС и след това, от 13.30 ч. – пред Камарата на частните съдебни изпълнители, където ще продължи до 14 ч.

Както пишат организаторите,Протестът е във връзка с това, че Висшият съдебен съвет иска да възложи на частните съдебни изпълнители правомощието да събират държавни такси за сметка на държавните такива, без проведен обществен конкурс. Ще се иска оставката на ВСС и на Главния съдебен инспектор, тъй като посочените отказват да изпълняват своите функции да контролират дейността на съда и ЧСИ в законовите граници, а я разширяват.”

От Сдружение “ПДИ” информират още, че именно това е била причината техни представители да бъдат изслушани на 19 юни т.г. пред Комисията по петициите към Европейския парламент, “тъй като българските съдебни институции прикриват цялостно нарушенията на съда и ЧСИ, както и това, че не се зачита приматът на правото на ЕС като наднационално от съдилищата в Република България.”

“Това води до правен хаос в страната ни, засягащ ежедневно живота на милиони граждани на България и ЕС, които се превръщат от обикновени хора във вечни длъжници и клошари.” – пишат още от гражданското сдружение. Те искат да се фокусира повече медийно, обществено и политическо внимание към “системния проблем по прилагане на заповедното и изпълнителното производство в страната, потвърден и от Европейската комисия по Петиции по време на изслушването (срещу България се подготвя наказателна процедура пред съда в Люксембург, поради системното погазване на правото на ЕС от съда и ЧСИ), и неговото противоречие с европейското законодателство”.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.