Home » Авторски страници

Протест за душата ни като народ

2018.07.06 Няма коментари
Spread the love

Снимка: Георги Кожухаров, в. “Капитал”

Сега почти всички медии пишат за гладната стачка на Николай Колев Босия, за мотивите за нея, за хората, които го подкрепят. Всички, включително и т.нар. обществени национални медии, отразяват този протест. Вчера Националното радио излъчи няколко материали във връзка с протеста на Босия, Националната телевизия го отрази също (вж. тук и тук). Но само преди два дни не беше така. Националните обществени медии мълчаха… седмици наред.

Затова искаме да благодарим на всички, които подкрепиха Кольо Босия и застанаха до него. Да благодарим и на всички, които се подписаха под Отвореното писмо и петицията до БНТ, БНР и СЕМ, с което призовахме преди обществените медии да не мълчат за неговата гладна стачка и протест.

Отвореното писмо и петицията бяха подкрепени от стотици наши сънародници и съграждани от страната и зад граница. Ето коментарите и мотивите на някои от тях да изразят своята подкрепа.

Атанас Шарков (София):

“За да се опитаме да спасим един Човек и за душата ни като народ!”

Алмира Георгиева (София):

“Подписвам, защото у нас няма закони, няма работещи институции, няма медии. Има само едни мутри, за които на наш гръб всичко е разрешено. Поклон пред Босия, който отново, рискувайки здравето си, бие камбаната на последния час на умираща България.”

Венцислав Врагов (София):

“Когат отглеждаш листенцето си, а си затваряш очите за съхнещото дърво… Скоро всички слепи ще прогледнат или умрат!!!”

Лазар Спасов (Лондон):

В подкрепа за Николай Колев – Босия”

Катя Грибнева (Попово):

“Познавам Николай още от студентските години. Страхотен приятел, боец и защитник на истината! Срам за т.нар. медии! Мълчат позорно! А за кравата Пенка говориха дни наред.”

Борислав Хранов (София):

“Подписвам, за да се спре това медийно задушаване и скриване на събития и факти, които не са угодни на управляващите и /уж/ опозицията.”

Красимира Обретенова (Хага):

“Защото е недостойно да се мълчи, когато трябва да крещим.”

Петър Кърджилов (София):

“Подкрепям изцяло Николай Колев – Босия. Искам в България да има справедливост. Искам медиите да служат на обществото, а не на мафиотите, които управляват държавата!”

Красимир Бачков (Варна):

“Протестът на Босия е справедлив!”

Недко Иванов (Кюстендил):

“Подкрепям исканията на Бачо Колъо – Босия и съм солидарен с действията му. Но това не може да продължава дълго, така че е редно обществото да реагира, телевизиите да го тиражират, властта да се намеси! Успех, Бачо Колъо!”

Боянка Петкова (Велико Търново):

“Напълно споделям митивите на Николай Колев Босия и се присъединявам към исканията му за оставка, както на корумпираните министър и служители в Министерството на транспорта, така и на престъпниге депутати в настоящото Народно събрание!”

Софка Дойнова (Добрич):

“Да се отразява избирателно събитията и винаги в полза на управляващите си е соц. цензура! Нали срещу нея се борихме?!”

Яна Грозева (София):

“Срамувам се от състоянието на медийната свобода и обективност в България. Медиите ни са аналогични с тези в авторитарни режими, налице е тежка цензура и се оповестяват единствено удобни за властта новини, включително се манипулират новини и се създават фалшифи такива. За съжаление не виждам вече никаква разлика с годините на комунистическия режим, налице е мафиотска структура, срасната с държавата и напълно завлядала медиите.”

Петър Пенчев (Монтана):

“Буда и министърът му Ивайло московският са класика в жанра – от бодигард, в МС. ***** Говорих с първия директор на Предачницата. Той ми потвърди, че И.М. е бил бодигард с пистолет на кръста, на Иван Василев – Шони, бивш каратист, далавери и завербуване от ДС на Шони, при схемата: превземането, вземане на кредити – станали необслужваеми и обявяване на фалит, след което закупуване на безценица от банката и предаване като скрап не само на Предачницата, но и на Завод “Аналитик” – Монтана (от електронната индустрия). 400 работници от Предачницата с невнесени осигуровки протестираха, без резултат.”

Александър Господинов (Силистра):

“Подписвам Петицията, защото искам справедливост!”

Керачка Михаел (София):

“Подписвам, защото не съм съгласна всички ни и децата ни да са непрекъснато в смъртна опасност по улиците и пътищата на страната ни. Ние не сме във война с никого, а мрем по пътищата като след терористични акции.”

Доротея Луканова (София):

Подкрепям каузата на Кольо Босия, който показва силен дух и никога не спира.”

Драгомир Николов (София):

“БНТ/БНР трябва да са независими, а те не са…”

Иван Манолов (Пловдив):

“Напълно подкрепям подписалите това писмо. Обществените телевизии се занимават само с венцехваления на власт имащите. Срам!”

Георги Неделчев (София):

“Български Съюз за Директна Демокрация – БСДД подкрепя тази справедлива кауза.”

Валентина Атанасова (Велико Търново):

“Протестът на Босия е справедлив!”

Антоанета Малева (Добрич):

“Ето защо… за да не умрат твоите и моите деца НА ПЪТЯ – против схемата за продажба на шофьорски книжки!”

Венета Великова (Силистра):

“Здравейте, и аз бих искала да попитам защо никой от големите медии не ни информира какво се случва с Николай Колев -Босия? Защо мълчите за кражбите, далаверите, протекцията на фирми, близки до управляващите? Защо позволихте да сме на 111 мястото по свобода на словото? Защо не задавате неудобни въпроси на властта и имате списъци с гости, които не бива да каните в студията? Давате ли си сметка, че носите персонална и екипна вина за тежкото състояние в което се намира страната? Съзнавате ли, че който избира хляба пред свободата, накрая губи и ДВЕТЕ.”

Илиян Пенчев (Брюксел):

“Корупцията трябва да се бори!”

Елка Дянкова (Варна):

“Време е да се сложи край на геноцида срещу българите!”

Иван Георгиев (Кьолн):

“Е нема такава държава.”

Станка Райчева (Варна):

“Отвратително е националните обществени медии да са на повикване от пребиваващите във властта престъпни недоразумения…”

Росен Методиев (Карлово):

“В България почти няма журналисти. За сметка на това е пълно с ” журнаглисти” (както ги нарича Босия). Но няма и граждани. Ние отдавна сме се превърнали в стадо овце. И затова ни управляват овчари.”

Адриана Дамянова (София):

“Подписвам, защото споделям възмущението от чудовищната корупция в България и подкрепям безусловно каузата на г-н Н. Колев – Босия.”

Георги Росенов (Пловдив):

“Вие сте обществени медии, тоест издържате се и съществувате от нашия труд и на нашия гръб, не смятате ли, че е нормално да бъдете по-обективни като цяло? Не ви ли е срам, нямате ли капка достойнство? С нищо не се отличавате от останалия обслужващ персонал, самонарекъл себе си медии и журналисти! Жалки сте…! Истински се надявам да дойде ден, в който ден и вие ще понесете лична и персонална отговорност като съучастници в ликвидирането и разграбването на България и остатъците от народа и! БОГ ще ви съди, освен хората и историята! Крайно нечистоплътна история… как не го осъзнавате!”

Айдън Даил (Казанлък):

“Обществените национални медии са храм на нацията, обител на автентичността и гарант за отразяване на реалната позиция на българския социум. Обществените български национални медии са лицето на БЪЛГАРИЯ, длъжни да я отстояват до последен предел като субект в международното пространство. Кой? се изхрачва цели 22 дни в лицето на България, чрез пълно мълчание относно гладната стачка на Николай Колев – Босия! Трябва да се търси сметка ! ВЪН от храма, слугинажки подлоги! Нека токсикацията от вашата умствено-душевна констипация си остане единствено и само за ВАША лична консумация!”

Александър Петров (Добрич):

“Подсписвам това писмо до български медии, институции и журналисти, защото техните заплати идват от мен и всички останали български граждани. Желая да не се игнорира в полза на политическо угодничество протеста на Николай Колев – Босия, който в действията си има за цел доброто на българския народ! В случай, че не изпълните задължението си да отразявате обективно всичко, което е значимо за българския народ, то подайте оставка и направете място да дойдат хора, които милеят за народа си!”

Огнян Гелинов (София):

“Подписвам, защото поддържам искането нашето общество да бъде информирано за борбата на Босия срещу корупцията в ДАИ, която се прикрива на най-високо ниво в държавата.”

Надяваме се, че националните обществени медии няма да има нужда да бъдат подканяни вече с отворени писма да изпълняват задълженията си, които имат по самия си статут. Нито по случая с гладната стачка на Николай Колев – Босия, на хората, които го подкрепят, на причините за този протест, свързани с ИА “Автомобилна администрация”, с исканата оставка на министър Московски и бездействието на Народното събрание, нито по всяка една тема и казус с обществено значение. В противен случай генералните директори на националните обществени медии, ръководните им екипи, не би трябвало да работят там, те би трябвало да си дадат оставките.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.