Home » Авторски страници

Босия – ден 37. Временна парламентарна комисия за шофьорските книжки

2018.07.19 Няма коментари
Spread the love

Вчера в 44-ото Народно събрание бе създадена “Временна комисия за разглеждане на постъпили сигнали от граждани за обучението и изпитите на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство”. Комисията е с петчленен състав, с председател Станислав Иванов от ГЕРБ и членове Андон Дончев от “Воля”, Атанас Стоянов от “Обединени патриоти”, Иван Иванов от БСП и Ихсан Хаккъ от ДПС.

Създаването на тази комисия е заслуга на Николай Колев – Босия, чиято гладна стачка продължава вече 37-ми ден, и на хората, които го подкрепиха. Това се случи два дни след пресконференцията на Босия на 16 юли в БТА и срещата му след това с председателката на НС Цвета Караянчева, която стана в неговия дом.

Брифингът в БТА, в който, освен Босия, участваха и Ренета Инджова, Вихрен Михайлов и Николай Марков. 16.07.2018 г.

Жалко само, че създаването на такава комисия стана с голямо закъснение, защото нито председателката на НС, нито който и да е друг народен представител поканиха Босия в НС, докато той, заедно с хората, които го подкрепяха, беше на протести пред парламента. Да не говорим, че Босия се обърна с писмо към Цвета Караянчева заради същия проблем, схемата за продажба на шофьорски книжки, още преди три месеца, много преди да започне гладната си стачка.

Цвета Караянчева и вътрешният министър Валентин Радев пред входа на блока, в който живее Босия, 16.07.2018 г. Снимка: Канал 3

Първото заседание на тази комисия ще бъде днес, от 14.30 ч. местно време. Очаква се заседанието да бъде с участието на Николай Колев-Босия и държавните служители на Министерството на транспорта, разкрили организираната престъпна схема за неправомерно издаване на шофьорски книжни.

Николай Колев – Босия преди три дни в БТА. Снимка: БТА

Надяваме се, че Босия ще успее въобще да стигне до Народното събрание и да участва в заседанието на тази комисия в състоянието, в което се намира след 37 дни гладуване.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.