Home » Авторски страници

Ден 38. Протест и Молебен за Босия

2018.07.20 3 коментара
Spread the love

ПРОТЕСТ НА ГНЕВНИТЕ БОСИ

Днес сутринта до Народното събрание пак имаше протест на Гневните Боси, на който се събраха сподвижници на Николай Колев – Босия. Освен този протест, има обявени още няколко гладни стачки. Към Босия, който гладува вече 38 ден, са се присъединили и Венцислав Врагов – в безсрочна гладна стачка, Ромил Калинов – докато издържи, Николай Гацев, Иво Кръстев и други граждани, които подкрепят Босия в неговата кауза. Снимките от протеста са на Божидар Бакалов.

МОЛЕБЕН ЗА БОСИЯ

Във Фейсбук групата “Живот за Босия” излезе следното съобщение:

“Приятели, Николай Колев – Босия се нуждае от нашата подкрепа, за да го убедим, че има смисъл да живее! Днес е ден 38 от началото на гладната стачка, не му остава много. За съжаление късно се включихме, но гражданската подкрепа направи така, че управляващите да го чуят. От нас зависи и да го убедим, че трябва да продължи да се бори! А истинската битката тепърва предстои.

Близки, приятели и подкрепящи се събираме в две точки При Коня на площад “Народно събрание” в 18.00 ч. и на спирката на 20-то ДКЦ в 19.00 ч. От това място групата, която се е събрала, ще бъде отвеждана до дома на Босия, където ще запалим свещички. Нека види, че сме с него и искаме да живее! Да му дадем малко и от нашата енергия, той има нужда от нея! Утре може вече да е късно…”

Молебенът е организиран от ФБ групите “Живот за Босия” и “Инициатива “Правосъдие за всеки”.

Кирил Чуканов, видеообръщение към Кольо Босия:

“Искам да знаеш, че всичките ти приятелите много те ценим, разбираме добре саможертвата ти, знаем каква е твърдостта ти, колко е силна волята ти, колко и висок духът ти… Ти постигна нещо много голямо – заби камбаната на националната ни съвест и никой не може да заглуши вече тази камбана. Трябваш ни жив, бай Кольо, защото жив можеш да допринесеш още и още за това да живеем в едно по-справедливо общество и свободно общество.” – се казва във видеообръщението.

А ето какво написа на стената си във Фейсбук Вихрен Михайлов, един от гражданите, които първи подкрепиха Босия в неговата кауза:

“Стотиците анулирани документи за правоуправление са показателни за негодни шофьори, които са преминали безпроблемно, на черен пазар всички нива на изпитен процес. Това е организиран процес, а не едноличен, спонтанен акт. Когато се проследят във времето на двата мандата на Московски тези документи, заедно с едни и същи имена на изпитващи, които са уличавани, арестувани, възстановявани като гастролиращи, лоялно корумпирани кадри от 2013-та до 2018-та година, е ЯСНО. Имената ги има, анулираните протоколи ги има, докладите ги има за подправени листовки и т.н.”

Вихрен и днес беше на протеста до Народното събрание, с дървения кръст, на който са “разпънати” думите “Истина” и “Отговорност”.

——————————————————————————————————————————————-

ЗАСЕДАНИЕТО НА КОМИСИЯТА В НС ЗА ШОФЬОРСКИТЕ КНИЖКИ

Вчера Николай Колев – Босия успя да събере сили и да отиде на заседанието на Временната парламентарна комисия, която трябва да разгледа сигналите му за злоупотреби с издаването на шофьорски книжки. Комисията бе създадена по настояване на Босия, след разговор с вътрешния министър Радев и председателя на НС Караянчева. Освен Босия, на заседанието на комисията бяха и Иво Кръстев, Вихрен Михайлов и др., които влязоха на заседанието с купчина папки в ръце.

“Не можем да правим сделки – обясни Николай Колев на депутатите в комисията. – Ще говоря само с категорични и безспорни факти.”

Снимка: БГНЕС

По-късно Босия напусна заседанието на Комисията, след като даде на членовете й 24 часа срок да излязат с решение по пет точки, които им изложи. Първата точка бе оставка на транспортния министър Ивайло Московски.

Видеозапис от заседанието на комисията:

 

3 коментара »

  • пенсионер said:

    Отбивам се да попитам,какво става с Босия?Жив ли е?По въпроса цари информационно затъмнение,та си рекох,че вие може да знаете.

  • Mariana said:

    Босия лежи в къщи. Жив е, макар че е много, много слаб. Отказва да бъде закаран в болница, защото е обявил безсрочна гладна стачка с две искания, които не са изпълнени (те най-вероятно няма да бъдат изпълнени). Докато е в съзнание, едва ли ще може да бъде закаран в болница, защото той самият няма да го позволи. Възможно е да си иде от този свят скоро, но още е жив.

  • Mariana said:

    п.с.: По-късно днес Босия е бил закаран в болница, защото състоянието му е било много тежко. Сложили са го на системи, след което е бил закаран обратно вкъщи.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.