Home » Авторски страници

Варна след потопа

2018.06.05 Няма коментари
Spread the love

4 юни 2018 г., Варна. Снимка: Александър Лиманов

Варна вчера преживя поредния потоп, при управлението на ГЕРБ. За днес се очаква нов, но градската управа не се вълнува от това.

Снимка: Георги Тошев

Снимка: Герги Тошев

Дори и там, където шахтите са отпушени, метър под решетките са пълни с вода. Колцина обаче знаят, че на улиците, които се асфалтират, не се прави дъждовна канализация, а се разчита на “естественото отичане на водата” (цитат)?!

Снимка: Георги Тошев

Коли закъсаха в наводнения подлез на “Шипка”, новият булевард “Левски” и той бе под вода. Снимка: Александър Лиманов

Булевардите са направени ужасно, без достатъчно дъждовни шахти, а на “Ген. Колев” даже ги забравиха, че после къртиха тротоарите и ги направиха отстрани.

Така изглеждат новите тротоари на бул. “8-ми Приморски полк”. Отсечката е ремонтирана преди около три седмици и е струвала хиляди левове на варненските данъкоплатци. Снимка: Стефан Колев

НяКОЙ много умен от общинката пробута на Бойко Борисов, вместо околовръстно, бъдещ подводен булевард! Това е бъдещият булевард “Левски”, грандиозен проект, с кръстовища на две нива.

А това – малко подлезче за коли, ремонтирано преди две години, след вчерашния половинчасов дъжд… Градската магистрала на Варна – булевард “Левски” пресича целия град и два основни булеварда. Сега си представете булевардчето при дъжд!

Видео от чисто новият булевард на кметЯ Портних, открит преди месец…

Варненци, не зная как ще гласувате догодина, но ако отново забравите наводнена Варна, ще си патите още дълго. Бъдещата градска магистрала – бул. “Левски” ще бъде подводен булевард и само се моля да няма жертви, защото щети ще има.

——————

Варна от днес. Първите снимки са от бул. “Ген. Колев”, където забравиха да сложат дъждовна канализация и после рязаха тротоарите, като се надяват водата да завива, за да се отича.

Това са шахтите точно до Кметство “Приморски”.

Тук също забравиха да сложат дъждовна канализация и впоследствие изкопаха две дупки, сложиха две решетки, но очевидно, че канал под решетките няма.

Следват снимки на синята зона на “Чаталджа” с дупки и една-единствена шахта за дъждовна канализация, която е запушена. Следващите са от ул.”Цар Асен” в участъка между “Чаталджа” и “Цар Освободител”- общо 4 шахти до Медицинския университет, които са напълно запушени.

По бул.”Цар Освободител” отсечката Окръжна болница до “8-ми приморски” няма нито една шахта за дъжд.

Вчера имах “удоволствието” да видя реката “Цар Освободител”, която бе до колене!

Тази кръпка е само на един месец!

Иван Портних, това е пълно безхаберие и престъпна небрежност!

Наскоро Община Варна е приела голям бюджет. Над 40 % от него са за инфраструктура, но 90 % от тях, според информация от Фесбук група “За Морската”, са за фирма “Хидростой”. Източник: ФБ група “За Морската”

Сега всеки пострадал, ако подаде сигнал в прокуратурата, може пък да уцелим един варненски прокурор, който не е крайнонуждаещ се, и да вземе, че да образува производство срещу варненските общинарчета.

Докато няма осъдени, ще има щети и удавени…

 

Стела Николова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.