Home » Авторски страници, българи зад граница

Днес в Одеса е финалът на Бесарабска лига “Клуб на веселите и находчивите”

2018.06.01 Няма коментари
Spread the love

Одеса, Украйна. На 1 юни 2018 г., от 19:00 ч., в Двореца на културата „Политех“ ще се проведе финалната игра на осми сезон на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна. Младежите ще се състезават в конкурси по остроумие чрез отговори на въпроси, импровизации, предварително подготвени сценки, които показват социалните проблеми и човешките пороци през призмата на хумора и шегите. Българският КВН традиционно се провежда в световната столицата на хумора – гр. Одеса.

За всички гости на българския КВН ще бъде представена фотоизложба на български носии «Миналото в нас», отразяваща живота на бесарабските българи през обектива на одеския фотограф Владимир Дунев.

Бесарабската лига КВН събра три отбора на финалната игра. Вече осма поредна година Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“, с подкрепата на Българския младежки клуб „Актив“, организира състезание по хумор между български отбори от Бесарабия.

Петър Дудуш – координатор на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна:

“Българският КВН е един от най-значимите наши проекти. Вече осем години събираме пълна зала със зрители, които идват да гледат мероприятие на български език. Всеки сезон имаме нови отбори, като всеки си има свой стил в представянето си. Независимо в какви периоди живеем и през какви трудности минаваме, хуморът ни помага да продължим напред.”

Журито ще определи отбора-победител, участниците на който ще заминат за едноседмична почивка в България. След играта за всички зрители ще бъде организирана българска дискотека в един от одеските нощни клубове.

 

Максим Димитров,

Пресцентър на Конгрес на българите в Украйна

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.