Home » Авторски страници, политика

За „Болата“, Банско, оХолната среда и вРЕдите

2018.05.15 Няма коментари
Spread the love

Местността „Болата“. Снимка: БНР

Правителството извади местността „Болата“ от природния резерват „Калиакра“!

Щели да я вкарат в някакви защитени местности, които уж няма да се застрояват, но ние това сме го чували.

Министърът на оХолната среда и вРЕдите – Нено, казал, че това го искали местните общности, а щом искат местните общности, значи трябва така да е.

Сега да припомним и, че местната общност в Банско иска втора кабинка, защото ѝ казаха да иска втора кабинка. Местната общност в Банско мисли, че ще си разреши проблема с опашките на лифта, образуващи се в няколко уикенда в годината, с втора кабинка, но местната общност не си дава сметка, че втората кабинка ще донесе още строителство на нови апартхотели и места за настаняване, което ще дойде като конкуренция на местната общност от къщички за гости с по 4-5 стаи.

Припомням, че в Генерал Тошево си проведоха референдум против добива на газ и там правителството не бе във възторг от решението на местната общност и не ги попупа по рамото, нито ходи да се снима с тях.

Излиза, че исканията на местните общности са важни, само ако съвпадат с интересите на управляващите, или са внушени на местните общности, че са им важни.

Северното Черноморие е убежище за българите, които все още имат желание да посетят нашето море, очевидно правителството иска да се отърве и от тях.

Вече само руснаци, пияни младежи и бедни туристи са контингентът на т.нар. ни морски туризъм.

Ако бях на мястото на Ангелкова, нямаше да се гордея нито с това, че никакъв круизен кораб няма да акостира на наше пристанище тази година, нито с тъпото обяснение, че Черно море не било сигурно заради Украйна, което не върши работа, защото миналата година имаше, поне в Бургас.

 

Стела Николова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.