Home » Авторски страници

Форум “Върховенство на справедливостта и правосъдието”

2018.05.28 Няма коментари

Инициатива “Правосъдие за всеки”, съвместно с фондация “Кристиан Таков”, организира на 29 май в София, от 13 ч. местно време, форум под надслов “Върховенство на справедливостта и правосъдието”.

В първата част от форума ще бъдат признати личности със съществен принос в отстояването на върховенството на правото и на европейските ценности за свободата и човешките права.

Сред тях са професионалисти, свързани с правото, активни общественици и журналисти със смели позиции и журналистически разследвания. Ще бъдат връчени почетни грамоти в седем категории, без парични суми или техен еквивалент, а с гражданско признание за заслуги към обществото. Ще бъдат отличени и студенти и докторанти от конкурса „Съдебната реформа през погледа на младите“.

Награда за цялостен принос към правото и справедливостта ще бъде връчена в памет на доцент Кристиан Таков. От Фондацията е учредена и специална награда за “Битка за право и справедливост”, която ще носи неговото име.

За подбора на номинациите беше сформиран широк Обществен съвет от над 25 изтъкнати юристи, интелектуалци, общественици и граждански активни личности.

Във втората част на форума ще се проведе панелна дискусия на тема “Общество – свобода – справедливост” с участието на видни юристи, журналисти и общественици. Сред тях са Велислав Минеков, Илиян Василев, Николай Хаджигенов, Стефан Левашки, Петя Владимирова, д-р Тони Димов, Асен Йорданов, Александър Кашъмов, председателят на сдружение “Правосъдие за всеки” Велислав Величков и други.

Както първото подобно събитие през 2015 г., и това ще се проведе в дните около годишнината от атентата срещу смелия италиански магистрат Джовани Фалконе. Той загина на 23 април 1992 г. край Палермо, след като постигна поврат в битката срещу мафията.

Входът за церемонията по награждаването е с покани. Местата са ограничени. За предварително записване за участие се изисква регистрация ТУК.

Предимство имат представителите на неправителствени организации и на гражданския сектор.

 

Инициатива “Правосъдие за всеки”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.