Home » Авторски страници

Институционализирани мутри на сладка службица

2018.04.28 Няма коментари

В нарушение на Закона за държавната собственост, чл. 16 или 19, който си изберете, Район Приморски – Община Варна издава разрешение за строеж на “преместваем” обект – автомивка, като е ясно, че предназначението на парцела не може да се сменя и наемателят не трябва да изгражда там автомивка.

Пита се в задачата, колко време ще продължат проверките в Район Приморски – Община Варна и Областна администрация – Варна? Достатъчно, за да може наемателчето да си вдигне автомивката ли?

На кого още да пиша – писах на МС, ДНСК, Областна администрация, Районното кметство, сега на Сотир Цацаров ли да драсна, или направо sms на Бойко да пусна, че му имам номера?

Знаете ли какво е това? Наглост е!

Държавните и общински чиновници ТРЯБВА да спазват закона!

Те не го правят, когато е в интерес на обществото, а заобикалят, фалшифицират (понякога), издават документи със задна дата, за да оправят кашата, която са сътворили.

Това постигна ГЕРБ!

Това са им #видимитерезултати!

Те не уважават закона, не им пука за правата ни, не се интересуват какво оставят след себе си, важно е само поръчката да бъде изпълнена!

Вече няма институция, на която българите да имат доверие, а това е не само лошо, това е фатално.

Всичко е заграбено, омърляно, прецакано от хора, които са готови на всичко да запазят сладката си службица, защото са наясно със своята посредственост. Тези хора никога не са разбирали думите “достойнство” и “морал”. Те са прости изпълнители на волята на по-горната комплексирана калинка.

Да, само такива има в общините и за това Иванчева толкова им пречеше, защото тя реши да изпълни обещанието към избирателите си, независимо какво ще й струва.

Обществото ни става все по-тъжно, все по-примирено, все по-страхливо.

Никой не смее да се обади, когато някой друг вдига шум, когато паркира като идиот и т.н.

Страхът е пропил цялата държава.

Едни се страхуват за хляба си, други да не ги набият, трети – да нямат проблеми със съседи, четвърти – да не се занимават с институции.

СТРАХ!

Понеже съм била твърде малка по времето на соца, не съм знаела за “Белене”, но никога не съм усетила близките ми около мен да се страхуват така, както сега. Не казвам, че при соца е било хубаво, но такъв страх, какъвто виждам сега, не съм виждала по-рано. Мутрите завладяха държавата. Институционалните мутри!

Нямам представа дали на хората им харесва да живеят така, но на мен – не.

Не желая да ме страхуват, не желая да ми унищожават средата, в която живея, не желая да ми късат нервите с тъпотата и невежеството си!

Докато масите не разберат, че в тях са хлябът и ножът, защото без нас ТЕ ще умрат от глад, ние ще пропадаме не само в класациите за свободата на словото, а и във всички останали класации, нищо, че Борисов ни разказва приказки за лека нощ колко цъфтим.

 

Стела Николова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.