Home » Авторски страници, българи зад граница

3-ти март в БУ „Никола Вапцаров“ – Грац

2018.03.07 Няма коментари
Spread the love

Честване на Националния празник на България в училище „Никола Й. Вапцаров“ – гр. Грац, Австрия

На тържеството по случай 3-ти март децата от училище “Никола Й. Вапцаров” представиха историята ни в стихове и песни. Декорът бе скромен, но истински – националния флаг и знамето на Априлското въстание.

Гостите на събитието имаха възможността да изживеят в сърцата си отново емоцията от най-ярките събития, ставали в родината ни от създаването й до заветната дата на подписването на Сан-Стефанския мирен договор.

Българският дух и сила, смелостта и любовта към нашата земя, отразени в творчеството на Вазов, Ботев, Паисий Хилендарски, и отново възраждащи се в новото поколение, макар и извън България…

Тържеството бе един хубав пример за това, че българската кръв е непобедима и талантът на нашия народ е уникален. Хубави народни песни и инструментални изпълнения, както и традиционното хоро на родителите направиха 3-ти март незабравим!

 

Елизабет Спасова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.