Home » Авторски страници

НАКРАТКО 9 с речитатив от Платон

2018.02.18 Един коментар
Spread the love

Пиши кратко, много кратко.
Може още по-кратко!

Янаки Петров, „Кредо“ от книгата „Урокът на цветята“

Из “За тираничния човек, тирана и тиранията” – Платон, „Държавата“. Източник: Вogdanbogdanov.net

Следвам примера на големия Поет и Приятел и пиша Накратко – 9.

ГЕНЕТИКА

Сексуалната ориентация  на човека се определя от биологични фактори – гени, структура на мозъка и ранно вътреутробно развитие, а не от „късното постмодерно общество“.

BASTA – стига с това „късно постмодерно общество“, в което трябва да свикваме да живеем според суперлиберални антрополози. Не бъркайте в душата на Бог и Природата, пропагандатори на джендърската Истанбулска конвенция (ДИК), която руши основните ни биологични, семейни, национални и християнски ценности. Такава промяна на биосоциалните парадигми e prognosis pessima за обществото и държавата.

ПЛАТОН

Тиранията се установява от твърде крайната свобода,
която поражда твърде голямо и твърде жестоко робство.

ТРАНС (trans, латински – “през“, “от другата страна”).

Трансгенни мишки, трансгенни организми (ГМО), транслиберални интелектуалци, трансхуманизъм, транссексуални, транс хора, транс мъже  (жена-към-мъж), транс жени (мъж-към-жена), трансфобия, трансджендъри, трансджендър Европа (Transgender EuropeTGEU)*… транс конвенция.

ХЕТОРОФОБИ И ХОМОФОБИ

Хомосексуалните (ЛГБТИ – гей, лесбийки, бисексуални, трансджендъри и интерсексуални) често са хетерофоби‚ сексуални ксенофоби – може би най-изявената проява на непонасяне на различните (хетерофобия). Л не понасят мъже‚ обичат жени‚ Г не понасят жени‚ обичат мъже. Кои тогава са по-нетолерантни към различните – хетерофобите или хомофобите, с други думи, Homo gender или Homo biological? (Представката homo означава „еднакво“, „същото“; съществителното  homo – човек.)

НИЕ, Homines sapientes  biologicals – повече от 95 процента от българските граждани, не искаме да живеем в антитрадиционно общество, налагано ни чрез ДИК от Съвета на Европа.

ПЛАТОН

Тиранията се установява от твърде крайната свобода,
която поражда твърде голямо и твърде жестоко робство.

ПИСМО ОТ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

“Ще се радвам да впишеш имената ни под Откритото писмо до Президента, Председателя на Народното Събрание и Министър-председателя на Република България. Давам ти и имената на децата. Те също не одобряват насаждането на gender ideology, пропагандата и приложението на която в западния свят е още по-фрапиращо, отколкото в България – при това от ранна детска възраст. Тук ние ясно виждаме плодовете на тази псевдотолерантност, дори сред съучениците на дъщерите ни. TransGENDER Europe is DANGER for BULGARIA!

Вписахме имената им под Писмото: мама и татко – лекари, завършили медицина в България, Христина – студентка, Галина – ученичка.”

ПОХВАЛА за Българската православна църква, другите религиозни общности, лекарите, учителите, писателите и академиците, които се осмелиха да се възпротивят на ДИК и на Сексуално Модифицирана Европа.

ОТВРАЩЕНИЕ от еврокомисари, министри, депутати, експрезидента Плевнелиев, ЛГБТИ, НПО и университетски преподаватели, които подкрепиха ДИК, понеже тя е йезуитски криптирана с добри намерения за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие. За да се узакони противоприродната, противохристиянската и суперлибералната джендър идеология. Този път ¡NO PASARAN! – няма да мине евроатлатическото Ви клише.**

ПЛАТОН

Тиранията се установява от твърде крайната свобода,
която поражда твърде голямо и твърде жестоко робство.

ГЕРБ е съучастник в джендър инвазията в България, чрез сляпата си и настървена пропаганда на ДИК. Ако те не се вслушат във Vox populi vox Dei, Народът ще ги накаже на предсрочните избори – forever! От политическа партия в болест ще се превърне ГЕРБ – пак ГЕРБ, но ГастроЕзофагеална Рефлуксна Болест.

КОГАТО ИЗМЕНИШ НА БОГ И НАРОД, ДЪРЖАВАТА РУХВА

Ако политиците не се вслушат в Светия синод и в повечето българи, ще се види лицемерието им, демонстрирано в катедралите, църквите и Народното събрание. „Щом не вярваш на Бог, какъв политик и интелектуалец си тогава?“ – перифраза от „Бесове“ на Ф. М. Достоевски.

ПЛАТОН

Тиранията се установява от твърде крайната свобода,
която поражда твърде голямо и твърде жестоко робство.

СЪДБАТА НА ДИК

През октомври 2017 г. бе публикувана книгата на Кайл Харпър, озаглавена „Съдбата на Римската империя: климат, болест и краят на една империя“ (The Fate of Rome: Climate, Disease, and the End of an Empire). Книгата обсъжда дали загиването на Римската империя е било биологично явление.

Наскоро учените изолираха ДНК на бактерията Yersinia pestis в някои от милионите жертви на пандемиите от чума в Римската империя. А Бил Гейтс неотдава предупреди за катастрофалния риск от инфекциозните болести.

Към този риск ние прибавяме и идеологическата джендър пандемия. Gender-based Istanbul Convention delenda est! Ще повтаряме, както е правил Марк Катон в Римския Сенат, завършвайки речите си със: Carthago delenda est.

 

Д-р Георги Чалдъков

——————————————————————————————————————————————————————————-

Бел.ред:

*СтатиятаЗащита на транс хората според Истанбулската конвеция“ е публикувана още през 2014 г. (на 24.09.2014), на интернет страницата на Transgender Europe (TGEU)В нея се казва: “Специфичното споменаване на сексуалната ориентация и половата идентичност сред неприемливите основания за дискриминация е едно от препятствията при договарянето на Конвенцията. Член 4, параграф 3 ги включва и отправя искане към държавите-страни по Конвенцията да прилагат всички мерки в Конвенцията без дискриминация, основана на сексуална ориентация или на полова идентичност. Обяснителният доклад пояснява, че по отношение на половата идентичност “трансжендър или транссексуални лица, интерсексуални, травестити и други групи лица, които не отговарят на това, което обществото е установило като принадлежащо към “мъжки” или “женски” категории”, са включени в разпоредбата за недискриминация. Също така жените мигранти и бежанци, и тези, които са засегнати от множествена дискриминация, са изрично защитени в Конвенцията. Следващите стъпки са създаването на механизъм за мониторинг и фокусирането върху изпълнението. Мониторингът ще бъде осъществен от Групата експерти по действия срещу насилието срещу жени и домашното насилие (GREVIO), независим експертен орган, и Комитетът на страните – политически орган, съставен от официални представители на държавите членки. Комитетът на страните и GREVIO се очаква да се срещнат за първи път през първата половина на 2015 г. Подробности за процедурите за наблюдение, като например продължителността на циклите за мониторинг, ще трябва да бъдат определени от GREVIO. Като други международни органи за мониторинг, GREVIO ще събира информация за ситуацията на място в държавите, подписали договора, от официалните органи, гражданското общество и независимите институции за правата на човека.” Казва се още, че: “Консервативните групи се опасяваха, по-специално от необходимостта да се въведе “джендър” в националното законодателство. Мобилизирани срещу ратификацията на Конвенцията, те се възпротивиха на “джендър идеологията” или “джендър теорията”, позовавайки се на разпадането на семейството и обществото като цяло.”

** Борбата с насилието над жени, домашното насилие, насилието над деца, както и свободата на ЛГБТИ да имат различни сексуални предпочитания (без толеранс към предпочитания като инцест и особено педофилия), и да не бъдат обект на насилие задари това, не бива да бъде използвана за подмяна на важни обществени парадигми, касаещи всички. И макар че няма разработена никаква специална конвенция, която да защитава например възрастните хора, бедните, слабите и безправните от насилие, което в България е важен обществен проблем, не бива да забравяме и за тези форми на насилие, които при това не са само физически. Насилието на по-силния към по-слабия, в разните му форми, е част от цялата история на човечеството. Но както и днес има страни и общества, в които жените са твърде безправни и нравите – твърде примитивни, така има и страни и общества, в които свободата може да се изроди (даже се е изродила вече) и да се превърне в тирания.

.

One Comment »

  • П. Петров said:

    Извинете д-р Чалъков, с всичките Ви познания в медицината и науката, посочете моля Ви поне един случай, когато джендър пропагандата е успяла да направи гърдите на някоя жена да са изчезнали или това с което мъжете се гордеят да го няма повече. Иначе в речниците пише, че думата джендър определя рода на думите, който е мъжки, женски и среден и няма нищо общо с пола. Например в немски джендер значи der, die, das, die. Предполагам, чЗнаете добре какво е съответно на български новооткритото и изфабрикувано значение на думата джендър. Моля обяснете как тая дума, стана символ на “огромната западна пропаганда” целяща да унищожи българския полов живот.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.