2024-04-25

1 thought on “Какво се случва с BiT?

  1. „Нормален продуцент няма да затвори телевизия в деня, в който я купи. Както направиха навремето с ТВ7. Тогава телевизията имаше дългове, те бяха използвани като повод да се отнеме техниката, сървъри и т. н. Вместо да подкрепят телевизията и да я продадат, което струва повече от камери и сървъри, я затвориха по спешност.
    Сега с BiT има подобен проблем, но няма дългове, които да бъдат използвани като повод. Сега има сделка, телевизията е продадена, и новият собственик веднага й запушва устата.
    Ето как изглежда това през очите на очевидеца Николай Марков, в деня, в който идва новият собственик:
    „Бях поканен като гост в телевизия BiT от 11.00 часа, ведно с адвокат Марковски, за обзорно обсъждане на политически и други важни събития от последните дни. На влизане на паркинга на телевизията с автомобила ми в 10.45 часа, бях засечен от кортеж луксозни возила, управлявани от здрави гологлави интелигенти, които охраняваха новия собственик. С влизането си в телевизията беше издадена светкавична заповед за прекратяване на всички предавания освен новините. Настана хаос и объркване, който съм преживял и в ТВ7, лично. Видимо, теорията на жеста не е позната на тъмните балкански субекти!
    Така стоят нещата в почти европейската ни държава, свободата на словото, независимите медии и никак независимите от властта новоназначени олигарси…”

    http://e-vestnik.bg/27539/zashto-sgaziha-televiziya-bit-podobno-tv7-vazmozhno-li-e-da-ima-nezavisimi-medii-u-nas/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *