Home » Авторски страници

Граждански активисти от “БОЕЦ” нападнати пред сградата на СРС

2017.11.01 Един коментар
Spread the love

Захаринка Истаткова, Анжела Адамс и Ваня Рибчева от Гражданско движение “БОЕЦ” са били нападнати вчера пред сградата на Софийския районен съд, където са отишли да изразят подкрепа за проф. Велислав Минеков, срещу когото бившият министър на културата Вежди Рашидов заведе дело. Делото е било отложено, защото имало сигнал за бомба. След като трите жени от ГД “БОЕЦ” разбират, че делото е отложено, и се запътват да си тръгнат, близо до сградата на съда ги нападат двама яки младежи, които започват да ги замерят и удрят с домати и яйца. Повече за този инцидент разказва Георги Георгиев от Гражданското движение, който смята, че нито сигналът за бомба точно за това дело, нито нападението над неговите колежки са случайни.

Преди дни от ГД БОЕЦ публично обявихме, че на 31 октомври в 15.00 ч. ще излезем пред Софийски районен съд, в акция за подкрепа на Велислав Минеков по повод заведеното срещу него дело от мултака Рашидов. Точно в 15.00 ч. моите хора са били пред съда, застанали са с плакатите отпред, след което са влезли в сградата, за да потърсят инфо за делото. Оказало се е, че само за съдебният състав, гледащ делото срещу Минеков, има сигнал за бомба и делото е отложено. Моите хора решават да си тръгнат и след като излизат от сградата, в самият двор, в непосредствена близост до сградата от близката градинка, излизат двама яки младежи, които си носят пълни чанти и започват да ги замерят и удрят с домати и яйца. Това продължава няколко минути, като със сигурност около самата сграда на СРС има видеонаблюдение. Никой не реагира, нито съдебна охрана, нито полиция, нито някой от минувачите. Нападателите си тръгват и моите хора отиват да се почистят и измият.

Поддържах контакт с тях през цялото време. Утре (б.р. – днес) ще пуснем жалба за случилото се. Без никакво съмнение нападението е било планувано с цел някаква провокация. Явно са очаквали, че ще бъдем повече хора. Не е случаен според мен и сигналът за бомба. Уплашили са се свинете, макар и да не рабирам действията им. Жалко само, че за пореден път БОЕЦ бяхме сами в действията си, но свикнахме и това не е проблем за нас. Занапред обаче, ще имам предвид случилото се при плануването и организацията на предстоящите ни акции.

Подготвяме продължение на акцията ни “Къде е Пеевски” , като след влизането ни в хотел Берлин, сега ще влезем с камера в централата на ДПС в издирване на Пеевски. Планувам го за другата седмица. Три жени от БОЕЦ уплашиха дебелите… Какво ли ще се случи, ако излезем три хиляди мъже?!

 

Георги Георгиев,

ГД “БОЕЦ”

 

One Comment »

  • Пetko said:

    E па нема 300 мъже, не 3000. Виж друго си е да се правят на мъже във Фейсбук.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.