Home » Авторски страници

“Златната” ограда

2017.10.22 Няма коментари
Spread the love

ТОВА СЕ ПЛАТИ ПО МИЛИОН НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР!

Григор Лилов

Давам две снимки от прочутата гранична ограда (снимките могат да се видят във Фейсбук – бел.ред.). Няма да я коментирам сега. Защото за разлика от колегите журналисти и разни политици, аз ровя тази афера с постове във Фейсбук и ТВ предавания от години – още от времето на началото на строителството при премиера Станишев. Сега оградата струва нескромните над 1 млн лв./км, а тогава струваше “скромните” по 300 000 лв. на километър.

Вместо мой коментар ще цитирам коментар на адвокат Иван Петров от профила му във Фейсбук (коментарът е от 20 октомври), за решението на кабинета да обяви оградата за секретен обект.

“Колеги, днес прочетох, че МС е приел някакво “решение”, за включване на “оградата” в списъка за обекти със значение за националната сигурност. Питам се:

1. Каква е формата на това решение?
2. Подлежи ли на публикуване в ДВ (бел.: Държавен вестник)?
3. Откога влиза в сила?
4. Самият списък явен ли е или класифициран?
5. Как един български гражданин може да се запознае с него и как се удостоверява, че е запознат?
6. Какво от оградата е свързано с националната сигурност – от какво е изградена, кой я изгради, колко струва, защо падна, откъде се прескача или се минава под нея и още много технически неща, или за националната сигурност е от значение самото й съществуване?
7.  Кои аспекти на оградата са забранени за коментар и откога?
8. Включването й в този списък, прави ли я държавна тайна и по кои точно аспекти от т.6?

Не се заяждам с “решението” на МС.

Гласували са предложение на IQ (бел.: коефицициент за интелигентност) на министъра, та се чудя какво е сборното IQ! Не се наемам да го разделя на броя министри, защото съм зле с отрицателните числа!”

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.