Home » Авторски страници, българи зад граница

“Златна лаврова клонка” за Лари Королов от Торонто

2017.10.09 Няма коментари
Spread the love

Лари Каролов. Снимка: Сlassmates.com

Видният деец на Македонската патриотична организация Лари Королов, който живее в Торонто, Канада, ще бъде награден от зам.-външния министър Георг Георгиев с най-високото отличие на Министерството на външните работи – „Златна лаврова клонка” – съобщи пресцентърът на МВнР. Отличието се дава за приноса на Каролов за заздравяване на връзките на МПО с Родината, за опазване на националната и културна идентичност и самосъзнание на членуващите в организацията.

Македонската патриотична организация (МПО) е най-голямата и важна организация на българските имигранти в Канада и САЩ. Създадена през 1922 г. Един от най-изтъкнатите членове и лидери на МПО е Лари Королов от гр. Торонто – защитник на българската историческа памет.

Церемонията по награждаването ще се състои на 10 октомври 2017 г. от 15.30 ч. в София, в Министерството на външните работи, зала “Договори”.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.