Home » Авторски страници

Влизане в частен имот без съдебна заповед и докато собственикът е в болница

2017.10.13 Няма коментари
Spread the love

За пореден случай в България на влизане в частен имот на ЧСИ без съдебна заповед разказва Ивайло Илиев, председател на Сдружение “Покана за доброволно изпълнение”. Според разказа на Илиев, всичко се случва, при това, докато собственикът на имота е в болница. Полицаите съдействат на частния съдебен изпълнител, въпреки че няма съдебна заповед за влизане в имота, и въпреки че са били уведомени с писмо, че собственикът е в болница.

Полицаи се опитват да съдействат на частния съдебен изпълнител Мария Цачева, да влезе в частен имот без съдебна заповед и да извършва незаконен опис на този имот. Ето това е нашата действителност тук, в България, и случващото се е пореден пример за безчинствата, които се извършват. По същото време, когато ЧСИ влиза в този имот, собственикът му е в болница с онкозаболяване и е пуснато писмо до органите на реда да не съдействат на този незаконен опис. Но полицаите не се вълнуват, свиват уши, смятат, че няма нарушения. А това е най-голямото нарушение – че те съдействат на ЧСИ да влезе в имота без съдебна заповед. Ще се извикат ключари, ще разбият вратата и в отсъствие на собственика ще бъде извършен опис на имота му. Днес е тук, на този адрес, утре може да се случи пак и другаде. Става въпрос за единственото жилище на този собственик, който в момента е в болница – казва Ивайло Илиев.

——————————————————————————————————————————————————-

ОЩЕ ПО ТЕМАТА за частните съдебни изпълнители, промените в Гражданско-процесуалния кодекс и за това как реагират законодателите от Правната комисия в НС.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.