Home » Авторски страници, българи зад граница

Петицията на АБУЧ в Европарламента е отворена за подкрепа

2017.09.15 3 коментара
Spread the love

Петицията нa Асоциацията  на българските училища в чужбина /АБУЧ/, внесена в Европейския парламент, за изравняване на статута на българския език в рамките на страните членки на Европейския съюз с езици като френски, немски, английски, испански, италиански и др., е допусната и отворена за подкрепа.

На този ЛИНК в страницата на петициите в сайта на Европарламента Петицията на АБУЧ за признаване на официалните езици на страните членки на ЕС на ниво матура може да бъде подкрепена. На страниците на петициите може да се сменя езикът, включително да се избере и български език.

Всички сънародници, които се вълнуват от каузата за признаването на българския език като матуритетен в страните членки на Европейския съюз, и които живеят в страни членки на съюза, могат да се подпишат в нейна подкрепа.

.

3 коментара »

  • Татяна said:

    Аз съм за

  • Marieta said:

    Da

  • Анастасов said:

    За една седмица сме 17 човека…. жалко е!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.