Home » Авторски страници

ЕБВР върна топката “Митрев” към българското правителство

2017.09.09 Няма коментари

От Банката опровергаха кабинета и министър Горанов

Коментар на Григор Лилов

Калин Митрев

“Калин Митрев не е служител на ЕБВР. Той е дипломат, назначен и изпратен от българското правителство, за да представлява интересите на страната в борда на директорите. Така че, Калин Митрев е назначен и изпратен от българското правителство в ЕБВР, и то има властта да го оттегли.“

Това е цитат от официалното изявление на Джонатан Чарлс, директор по комуникациите в банката. Отговорът е заради запитването от Медиапул, по повод твърденията на финансовия министър Владислав Горанов, че родният кабинет нищо не можел да направи, а само Бордът на директорите на банката.

Този официален отговор от ЕБВР потвърждава онова, което написах в коментар по този повод – правителството се опитва да си измие ръцете от отговорността, брани незаменимия си чиновник, въпреки вредата за България от замесването ни в Азербайджанската “перачница”, и затова финансовият министър лъже.

Какви задкулисни интереси са заложени на това лице Калин Митрев и съпругата му, подсказа и нелепата реакция на президента ни да прехвърли отново топката към Европа:

“Случаят наистина не е приятен, но с какво разполагаме до момента – медийни публикации. Мисля, че трябва да изчакаме компетентното становище на отговорните институции – както български, така и европейски.”

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.