Home » Jokes, Авторски страници

10 “сакрални” точки

2017.08.03 Няма коментари
Карикатура: Христо Комарницки, в. "Сега"

Карикатура: Христо Комарницки, в. “Сега”

Какво се случи, докато ни навираха в лицето договора, подписан от двама балкански премиери, но договорен от Великите сили:

1. Създава се новичко координационно звено в енергетиката, което да измоли от ЕС да не ни затваря двата ТЕЦ-а, които нямат сероочистващи инсталации.

2. Горанов предложи да намалят административната тежест при издаване на лиценз за хазарт, докато в белите държави ДДС на храните е по-нисък от общия.

3. Архитектите за пореден път извикаха, че Закона за устройство на територията е инкубатор за корупция и няма ясен носител на отговорност за сградите, които се строят сега. Показаха и сак с папки с документи, които са необходими за построяването на една сграда – от издаването на резрешение за строеж до акт 16. Дадоха пример с Македония, да, с Македония, където има електронен регистър на разрешенията за строеж.

4. Съюзът на съдиите написа декларация до президента Радев като отчаян опит да спаси правото от противоконституционното законотворчество на ГЕРБ.

5. Ангелкова не е пуснала снимка от плажната ни ивица цяла седмица. Липсва!

6. 18 НПО-та молят президента да спре Закона за опазване на околната среда, който предвижда ОВОС да се обжалва само на една инстанция за “големи” проекти. Разбирай Кресненско дефиле и каквото още ГЕРБ реши, че е голям проект.

7. Цецка внесе закона на Кунева за антикорупция, но орязан още повече. В него се предвижда 5-членно ръководство на новия единен орган, като председателят ще се избира от НС с обикновено мнозинство, т.е. от управляващите, а неговите 4 заместника ще са предложени от него. Предвиждат се и доброволни сътрудници на новия орган, но няма правила за тях. Не се предвиждат анонимни сигнали от граждани, с което Кунева дразнеше всички партии и за това не й приеха законопроекта.

8. Бойко откри завод за полупроводници, шегувам се, за авточасти до Пазарджик, и проплака, че немските инвеститори дошли, а българските работници избягали, но веднага се похвали, че безработицата била спаднала. Дори и така да е, надали има друга европейска държава, където по-голямата част от работещите да са наричани с термина “работещи бедни”. 500 лв. е масовата заплата в градовете, а толкова не са стигнали по селата. Счетоводителка, работеща в малка община, взема 440 лв., а секретарка в министерство – 1281 лв.

9. Списъкът на Гарелов се оказа не точно списък, защото май не съществува, но някои имена потвърдиха подкрепата си, докато други я отрекоха. СЕМ ще гласува новия директор на БНТ, лице, което е консенсусно за трите шишита на недържавата.

10. Утре влиза делото КТБ в съда, а в петък за суджуците се похвалиха от цацаратурата, докато обявяваха, че на майката, която изостави детето си от бедност, е повдигнато обвинение.

Стигнахме до 10, а това е сакралното число на Шиши.

Айде със здраве и да поздравим братята македонци, ще имат полза от този договор!

 

Стела Николова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.