Home » Авторски страници, българи зад граница

Успешна първа учебна година за БНУ “Слънце” на о. Уайт

2017.07.18 Няма коментари
Spread the love

Българско неделно училище “Слънце” на остров Уайт, Великобритания, с радост би искало да сподели за успешното завършване на учебната 2016-2017 година. С голяма радост споделяме, че всички записани деца посещаваха редовно занятията, бяха изключително любознателни и заедно успяхме да изградим основите на нашето училище.

IMG_5192

Училището приключи с четири деца в училищна група ‘А’, които могат да четат и пишат, и работим върху граматически правила и създаване на текст; 6 деца в училищна група ‘Б’ , с които успяхме да вземем всички букви от буквара до буква ‘ш’; 3 деца, които ще преминат от предучилищна в училищна група, и 5 деца в предучилищна група. Всяко дете получи сертификат за завършване на учебната година. Грамота, в която споделихме с родителите успехите и постиженията на съответното дете и върху какво ще работим през следващата година (всички деца са на различна възраст и различно ниво на език, общуване и знания за България), и книжка на български с приказки, оцветяване или забавно изучаване на азбуката, в зависимост от тяхното ниво.

Успяхме да направим родителска среща с всяко семейство поотделно. Всички без изключение споделиха колко са доволни от проекта и изявиха желание да го подкрепят с присъствие и за в бъдеще.

Заключителна, благодарствена реч към участниците в тържеството:

“За да е щастливо едно дете има нужда от обич, а за да е щастлива една душа, има нужда от богата култура! Нашите деца тук са много специални, защото ще бъдат специалисти в две култури, а някои от тях и в повече! Това прави и всички Вас, мили родители, много специални, защото Вие предоставяте този шанс на Вашите деца! Шансът да опознаят една древна цивилизация, един борбен народ, една велика страна: България! Тези знания ще изпълнят младия живот с гордост и любознателност, която ще ги крепи през идните им вълшебни дни. Ще им вдъхва сила да вървят с високо вдигната глава, да почитат себе си, рода си и корена си. Тази почит ще им донесе само радост и уважение! Екипът на неделното училище Ви благодари от сърце и Ви пожелава една приключенска ваканция, в която да съберете много нови усмивки, умения и спомени. Ще се видим септември и се надявам да има много за разказване! Весела ваканция на всички!”

Училището ни има и страница във Фейсбук, където може да се намери повече информация за нашата дейност.

https://m.facebook.com/groups/709492722560766

 

Българско училище “Слънце” – о. Уайт

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.