Home » Авторски страници, българи зад граница

Българи в Гърция искат отзоваването на консула Писанчев и двама дипломати от посолството

2017.07.17 Няма коментари
Spread the love

Българи, живеещи в Р. Гърция и на остров Крит, искат отзоваването на наши дипломати от посолството ни в Атина и генералното консулство в Солун, заради некомпетентност и връзки със службите на бившия тоталитарен режим. В протестна нота, изпратена днес до външния министър Екатерина Захариева, с копие до премиера Бойко Борисов, председателя на Комисията по политиките за българите в чужбина към НС Андон Дончев, председателя на ДАБЧ Петър Харалампиев и директора на Консулски отношения” в МВнР Бойко Хаджийски, се иска отзоваването на генералния консул в Солун Владимир Писанчев, който беше шеф на ДАНС в периода на източването на КТБ. Иска се и отстраняване на временно управляващия българското посолство в Атина Веселин Иванов, и на Панталей Спасов, който е неакретитиран посланик.

Untitled

“За съжаление Посолството в Атина и Генералното консулство в Солун са се превърнали, вече 27 години след смяната на режима и преминаването на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ към Европейския съюз и НАТО, в пансион за почивка на различни най-висши държавни служители от тайните служби, разузнаване и прочие, лица с досиета, лица, работили преди 1989-та за разузнавателните служби, които са били в най-тесни връзки със службите на бившия СССР и тоталитарния режим. Тези хора не само, че 27 не слизат от тези постове, но биват назначавани на най-отговорните длъжности. Това е предателство към хората в родината ни.” – се казва в протестната нота.

Както и, че: “Работата с граждани върви насила, персоналът на Консулска служба към посолството е крайно недостатъчен. Нужно е да се назначат поне още един консул и един сътрудник за сметка на останалия персонал. Ченгета и разузнавачи не ни трябват”.

От изложеното в нея става ясно също, че близо 300 хиляди български граждани в Гърция се обслужват от едва седем души. При това работата на консулската служба с граждани е от понеделник до петък от 9.00 до 13.30 часа. В протестната нота се иска, освен отзоваването на посочените дипломати, и увеличение на състава на консулската служба с двама души, поставяне на директен телефон за връзка с консулската служба, увеличаване на времето за обслужване на гражданите на 8-часов работен ден и увеличаване на служебната площ за работа с гражданите.

Цялото съдържание на протестната нота, която е подкрепена от 245 български граждани, живеещи в различни населени места в Гърция, може да се види по-долу. Протестната нота в оригинал може да се изтегли оттук – 17.7.17

———————————————————————————————————————————————————–

П  Р  О  Т  Е  С  Т  Н  А    Н  О  Т  А

.

До

Г-жа Екатерина Захариева,

Заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи

Копие:

Г-н Румен Радев

Президент на Република България

Г-н Бойко Борисов,

Министър-председател

Г-н Андон Дончев,

Председател, Комисия по политиките за българите в чужбина в Народно събрание

Г-н Петър Харалампиев,

Председател на Държавна агенция за българите в чужбина

Г-н Бойко Хаджийски,
Директор, Дирекция „Консулски отношения“ в Министерство на външните работи

 

Относно:  Провеждане на политики и работа с граждани от Посолството на Република България в Атина, Република Гърция. Проблеми, свързани с накърняване на националната ни чест и достойнство, както и такива от административен характер, породени от некачествено обслужване и липса на достатъчен персонал и ресурси.

Уважаема г-жа Захариева,

Приемете преди всичко нашите поздравления за летящият старт в Министерство на външните работи и десетките срещи, които проведохте за толкова кратко време с толкова много международни дипломати. Надяваме се най-накрая Външно министерство да успее да промени начина си на работа и водене на политика под ваше ръководство като с това успее да възвърне доверието и уважението на гражданите ни в чужбина, които както ще прочетете по-долу, никак не са доволни от дейността му през последните години. Надяваме се, че политиката която ще продължите да водите ще бъде насочена само и в интерес на България и на българските граждани без значение къде се намират! Ето и поводът на тази протестна нота:

Посолството на Република България в Атина, Република Гърция е в окаяно състояние както и от където да го погледнете. Огромна по размери площ, стопанисвана по най-лошия начин, и отвън и отвътре. Естествено и политиката, което лицата провеждат от там не е по-различна! Едно ПОСОЛСТВО трябва да е ЕТАЛОН на страната, която представлява. Лицата, изпълняващи служебни отношения в него са представители на българската държава и са държавни служители и работещи и защитаващи интересите на България и на българските граждани. Тези лица е редно да бъдат елит във всяко едно отношение – дипломация, интелектуално ниво, познания в професията, професионална квалификация и опит, представителен вид и най-вече да изпълняват задълженията, за които са поставени!

За съжаление Посолството в Атина и Генералното консулство в Солун са се превърнали, вече 27 години след смяната на режима и преминаването на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ към Европейския съюз и НАТО, в пансион за почивка на различни най-висши държавни служители от тайните служби, разузнаване и прочие, лица с досиета, лица, работили преди 1989-та за разузнавателните служби, които са били в най-тесни връзки  със службите на бившия СССР и тоталитарния режим. Тези хора не само, че 27 не слизат от тези постове, но биват назначавани на най-отговорните длъжности. Това е  предателство към хората в родината ни. Недопустимо е от властимащите да предлагат на новите ни съюзници от НАТО лица, които преди са ги шпионирали! Нима има нормален политик в света, които би погледнал с доверие и отговорност на такива хора – НЕ, естествено! Точно сега в моментът, в Посолството ни в Атина имаме две такива лица, които са поставени преди от МВнР, но нямат акредитация да изпълняват съответните задължения, които един Пълномощен Посланик има.

След изтичане на мандата на г-жа Кралева миналата година, нашето посолство остана без Пълномощен Посланик. Това продължава и до днес, а в него две лица, за които има достатъчно доказателства, че са свързани с тоталитарния режим и службите от преди 1989-та, са поставени в посолството на пансион. Явно е нормално за тези хорица е да си изкарат последните работни години в слънчева Гърция, да хванат тен, да похарчат на държавата  някой лев, да си уголемят максимално бъдещите пенсии и да си пият по представителни коктейли с местния „елит“. Това обаче е недопустимо и е предателство спрямо българския народ и огромната българска общност в Гърция. В правомощията на един посланик е да ръководи и определя правилата, да налага темпо на работа на подчините му, както и да следи дали всичко се спазва. При нужда от още персонал и средства да сигнализира МВнР и да разпредели така капацитета на посолството, че и политиката, която България води на място да е качествена и гражданите, които живеят тук да са обслужени на ниво, защото заплатите на тази бюджетна организация идват от народа, вашия работодател!

За жалост нещата в Посолството не са зле само от една година, това е проблем, натрупан десетки години наред. Нито едно длъжностно лице, които е дошло, не успя да вдигне на крака това посолство. Причината – голяма диаспора и голяма отговорност, а лицата, пратени тук, все хора на някой си или пък вече споменатите по-горе кадри от службите. Естествено е, че и да има качествени единици свестни дипломати, те са изядени от порочната система, защото не може един да работи, 10 да се почесват. Недоволните граждани също са основен фактор, каращ в крайна сметка и свестните служители в един момент да вдигнат ръце. За това какви кадри МВнР е изпращало до днес в посолството и генералното ни консулство в Гърция може да се направи справка. Само ще спомена, че от управляващите за последните 27 години 16 посланици и консули –  11 са с доказани принадлежали към службите, а представете си за останалия персонал на по-ниско ниво.

Всичко това е описано в специална статия със заглавие:

МВнР С КУЦИЯ КРАК В НАТО, С ГИПСИРАНИЯ В ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ е описано надлежно в България Прес – http://www.bulgariapress.com/2017/05/16/chervenite-bastioni-na-mvnr-v-gurcia/ . Прочетете за ЧЕРВЕНИТЕ БАСТИОНИ НА МВнР В ГЪРЦИЯ и ще добиете по-пълна представа за казаното дотук.

Най-лошото е, че в цялата тази история страда българския емигрант и българската държава. Какви политики до днес води посолството ни в Атина с гръцката държава? Има ли един решен казус поне политически… В раздел новини, в сайта на посолството ни в Гърция няма никакви такива важни! Кои за нас са важни? Ами тези, които миналата години при двустранната среща на г-н Ципрас с г-н Борисов бяха поставени. Кое в политиката между двете страни се е променило и какви договорки бяха направени, никъде резултатът не се вижда. Като прибавим и факта, че работата с диаспората е сведена само до малка част от нея – обявена за „елит“ и живееща предимно в Атина, и дотам.

Самият факт, че съгражданите ни, живеещи на остров Крит, провеждат трети път Изнесени консулски дни само и благодарение на директните разговори с Външно министерство показва, колко трудно става всичко това! Забележете, че за тези три пъти бяха обслужени над 500 души, които реално не биха били клиенти на посолството, поради споменатите причини и невъзможност да се работи с тях. Повечето хора си пътуват до България, за да си оправят документите на място! Още един пример: посолството от една година е информирано за наше българско дете, родено тук без родители и документи, но навършило пълнолетие, и до ден днешен няма официален отговор към въпросните гръцките институции от посолството, нито решение на казуса. За жалост още едно такова дете имаме вече без родители и без документи…

Повече информация за този случай тук :
НЕВЕРОЯТНАТА ИСТОРИЯТА НА ЕДИН АНГЕЛ ПРЕВЪРНАТ В ДУХ

http://www.bulgariapress.com/2017/05/20/istoriata-na-angel-prevurnat-v-duh/

Да се върнем конкретно на протестната нота. Повече от два месеца, част от гражданите, живеещи в Гърция, водим диалог помежду ни и се натъкваме на десетки случаи на недоволни граждани от работата на посолството ни в Атина и организацията в него. На 4 юли 2017 в една от големите групи в социалната мрежа от граждани, живеещи в Гърция – „БЪЛГАРИ В ГЪРЦИЯhttps://www.facebook.com/groups/Bulgarians.in.Greece/ бе публикуван проект за протестна нота във връзка с работата на посолство ни в Атина.

ТУК Ви я цитираме 1 към 1.

„ПРОТЕСТНА НОТА

Относно: Незабавно отстраняване от Посолство на Република България в Атина, Република Гърция на лицата:

Веселин Иванов – временно управляващ и

Панталей Спасов – неакредитиран посланик

заради връзките им със службите, държавна сигурност и нулевата компетентност, с която управляват посолството.(Панталей е всъщност Пантелей, но така неграмотно е записан в Екип на мисията в сайта на посолството, затова така Ви го преписваме и ние!)

Да бъде отзован и Владимир Писанчев – Генерален консул в Солун, Република Гърция, по същите причини!

Българската диаспора е крайно притеснена от липсата на посланик на България в Атина, а въпросните две лица са едва ли не там на пансион. Работата с диаспората е сведена до отбиване на номер, отчитане на дейност, никаква дипломация и нулева компетентност! Работата с граждани върви насила, персонала на Консулска служба към посолството е крайно недостатъчен. Нужно е да се назначат поне още един консул и един сътрудник за сметка на останалия персонал! Ченгета и разузнавачи не ни трябват, нали сме от един блок, стига с тая политика. Имаме 300 000 души български граждани, живеещи в Гърция. Никой не мисли за тях, никой не им помага! Посолството се е превърнало в пародия и нарицателно за общността. Гражданите се обслужват в една стая 4 на 5 метра, а като вали стоят на пътя! Охраната се държи като местен велможа, а лицата, работещи в посолството, са се самозабравили! Никаква реална дейност с диаспората! Проведените 3 консулски дни на остров Крит се състояха само благодарение на работата директно с МВнР, а от посолството всички беше спънки и провокации. Същото беше и на изборите. Лицето Пантелей Спасов се беше вживял в ролята, че от 40 години правел избори, видяхме резултата със секциите в Атина.“

В нея призовахме гражданите да коментират и подкрепят в Анкета следните искания:

– НЕЗАБАВНО ТЕЗИ ЛИЦА ДА БЪДАТ ОТСТРАНЕНИ!

– УВЕЛИЧЕНИЕ СЪСТАВА НА КОНСУЛСКА СЛУЖБА С 2 ДУШИ!

– ПОСТАВЯНЕ НА ДИРЕКТЕН ТЕЛЕФОН С КОНСУЛСКА СЛУЖБА!

– УВЕЛИЧАВАНЕ НА ВРЕМЕТО ЗА ОБСЛУЖВАНЕ НА ГРАЖДАНИ НА 8 ЧАСОВ РАБОТЕН ДЕН ОТ 9:00 до 17:00 часа!

– УВЕЛИЧЕНИЕ НА МЯСТОТО ЗА ПРИЕМАНЕ НА ГРАЖДАНИ И ПОДСИГУРЯВАНЕ НА ПОДСЛОН ПРИ ЛОШО ВРЕМЕ!

– ПРОВЕЖДАНЕ НА МЕРОПРИЯТИЯ РЕАЛНИ С ДИАСПОРАТА!

До момента на изпращане на официалната ни протестна нота – днес 17.07.17, в в Анкетата към ИСКАНИЯТА в ПРОТЕСТНАТА НОТА с линк:
https://www.facebook.com/groups/Bulgarians.in.Greece/permalink/1077963915671247/

са гласували с:

ПОДКРЕПЯМ – 245 души. Ето списък с имената им – ЛИНК

Тоест 98% от гласувалите подкрепят тези искания!

НЕподкрепям – 5 души (2%)

Обещахме на съгражданите ни, да допишем под нотата и и коментарите към анкетата, за да добиете реална представа за трагичното положение в което се намират. И така:

Живка Ниагалова – Подкрепям инициативата        

Галя Върбанова – Подкрепям и споделям!

Зоя Георгиева – Подкрепям и споделям!

Надежда Любенова – Подкрепям и споделям!!! Посолството ни трябва да работи за българите, които работят и подкрепят България с труда си далеч от родината!

Моника Лазова – Подкрепям и споделям. Това трябваше преди много години да се случи…. Е най-накрая….. Е няма случай да съм имала отишла по работа и да не съм се сблъскала с арогантността на “пазача”…. бодигарда….. нагъл до ЕН-та степен. Все едно съм му влязла в къщата. В нашето си посолство, ние трябва да се чувстваме спокойно и добре посрещнати, но това не е така. ВРЕМЕ Е ТОВА ДА СЕ ПРОМЕНИ. Браво на Вас, г-н Атанасов….. дано имаме положителен резултат. УСПЕХ И СТИСКАМ ПАЛЦИ!

Йорданка Иванова – Подкрепям и споделям… Най-накрая!

Каролина Праматарова – Най-после да се събудим, разбира се трябва да се съюзим и да се промени порочната практика, да ни държат навън в студ и пек, да се държат арогантно с нас, да почиват със гръцките и българските празници, с удоволствие да ни връщат за някакви дреболии, независимо от кой град в Гърция идваме. Уважаеми, в приемната има един пластмасов стол, независимо, че се чака с часове, представете си нямаме никакъв достъп до санитарен възел (WC) 😥, пази Боже да сте инвалид или с бебешка количка, ще ви се наложи да преодолеете около 30 стъпала, ужас, пълен абсурд и не на последно място -телефона за връзка почти НИКОГА не отговаря, жалко, доколкото знам, посолството на всяка държава е, за да помага на народа си, там трябва да се чувстваме защитени и обслужени културно, без да ни се “дзверят” още от портата! Искаме промяна!

Зорка Михайлова – Спомена се в Протестната нота за изборите! И на 2-та тура за Президент, изборните резултати в секцията на ”Карайскаки” би трябвало да бъдат касирани по вина на председател на СИК. На парламентарните избори отново беше същата председателка. Случайно? Едва ли? Не дай, Боже, да ти откраднат документи, чанта и пари – ще чакаш… 2-3 седмици за прием, а дотогава… си в ръцете на случайността. Трябваше ли да се намеси Президентът Радев за момчето, което стои невинно в затвора, след като много преди това всички в Посолството ни са били информирани за случая, беше излязъл материал и във вестниците. За работа с българската диаспора – няма какво да говорим – правят се някакви мероприятия за отчитане на дейност, правят се във време, когато българите работят, няма срещи за проблемите ни – какво да говорим… трябва да пиша цяла нощ.

Росица Тодорова – Подкрепям и споделих!                  

Татяна Стефанова – Подкрепям. Това е самата истина, държат се с нас като престъпници.          

Мая Стефанова Средкова – Разбита се, че ви подкрепяме! Некомпетентни са, изискват ми оригинален акт за раждане (оригинален акт за раждане излиза само първия с раждането на човек след това се издава ДУБЛИКАТ), не знаят езика, преди година дойде им пратка с куриер, не могат да се разберат с човека! На изборите преди почти три години бременна стоях три часа на слънцето! Като ги попиташ нещо по телефона се държат по-лошо и от с животно и го затварят в повечето случаи! Подкрепям ви! Дано ни чуе най-после някой! Много има за писане, мога да пиша три дена и три нощи, но има ли смисъл!? А момичето, което припадна пред мен и сестра ми, защото се притесни, че му се развикаха за някакъв документ, че не го е попълнило правилно! Анархия пълна, нямам думи! Имаме и молба към вас, моля ви пратете им и коментарите ни, г-н Анастасов.

Радослава Войкова – Подкрепям с твърдо За! Нагли, самозабравили се шепа лаици, взели себе си твърде на сериозно и за съжаление подпомагани от всяко новодошло и сменено правителство! От години БГ посолството в Атина не работи в услуга на гражданите си! Подигравателно отношение, мудно и смешно! Парашутисти! Айде ще гледате Елада само на рекламите за узо! Дано да има промяна най-накрая! Не може шепа хитреци да си правят каквото си искат!

Мария Маринова – Разбира се, че ви подкрепям и споделям!!

Мария Канева – Подкрепям и споделям!!!

Златка Николова – Подкрепям и споделям, защото и аз съм възмутена от обслужването в посолството!

Бойка Стоянова – Чашата на търпението преля. Ако някои кадри в посолството са намерили местенце, докато си вземат пенсия и не им пука, да имат да вземат! Арогантни, груби и неграмотни служители(ки).Чичобаджанащината и недосегаеми трябва да свърши, Аман.

Галя Молова – Подкрепям

Ивелина Господинова – Подкрепям

Пенка Русалова – Аз също подкрепям.

Асен Христов – Хората, работещи в това посолство, не работят в интерес на гражданите на България. Пълни боклуци, които се мислят за богоизбрани и недосегаеми. Крайно време е да бъдат изхвърлени от там и сменени.

Кристина Николова – Подкрепям протестната нота против посолството ни в Атина.

Добринка Динева – И аз подкрепям протеста.

Галя Нанева – ПОДКРЕПЯМ! “ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА!”

Мария Велева – Да, подкрепям!

Соня Петрова – Подкрепям

Красимира Полагностаки – Подкрепям

Цветка Атанасова – Подкрепям

Мариана Иванова – Подкрепям

Ваня Прокопиева – Подкрепям

Стефка Стефанова – Да, подкрепям.

Татяна Иванова – Подкрепям

Николина Маринческа – Подкрепям

Здравка Иванова – Подкрепям            

Радка Данаилова – Аз също подкрепям…

Татяна Симеонова – Подкрепям

Ирини Добрикова – Като не си вършат работата да си заминават за Б-я!

Николета Николова – И аз ви подкрепям протеста против посолството, просто имат адско отвратително отношение към всички нас, които се налага да допрем до тях.

Иванка Янева – Подкрепям

Наташа Ангелова – Подкрепям

Малинка Станчева – ПОДКРЕПЯМ! ВСИЧКИ НИЕ ИМАМЕ ПРАВО ДА СМЕ С/У СВОЕВОЛИЯТА В ПОСОЛСТВОТО. ВСИЧКИ ТАМ СА ЗА ОБРАТНО ВРЪЩАНЕ В БЪЛГАРИЯ И ДА ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО ЗА СВОЕВОЛИЯТА, КОИТО ПРАВЯТ ТУК!

Адриана Краева – Подкрепям

Мира Красимира – Подкрепям

Диана Иванова – Подкрепям

Виктория Илиева – Подкрепям

Соня Витанова – Подкрепям

Маша Стефанова – Браво! Вън от посолството на тези грубияни, некадърници, мошеници.

Лилия Радкова – А цената за този пасаван кой я определи? Каква е толкова цената на един лист хартия? А за работното време и отношението просто нямам думи. За да извадя пълномощно е по добре да си отида до България. Полетите са по-евтини.

Светлана Хаджийска – Подкрепям

Донка Павлова – Посолството е все едно да си в България.. същото е… а ние нали заради такива не сме си в Бг, а работим в Гърция и пращаме парите си в Бг. Е… не е луд тоя, дето изял зелника, ами… който му го дал… България с такива българи още 1300 години ще просъществува.

Богдана Костадоба – ПОДКРЕПЯМ.НЕКАДЪРНИЦИ ДАЖЕ НЕ ЗНАЯТ ГРЪЦКИ.НАДМЕННИ И НИКАКВО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ХОРАТА КАКВИТО И П РОБЛЕМИ ДА ИМАТ.СЪС СТАРИ КУРВИ НОВ БАРДАК НЕ СТАВА.ИЗВИНЕТЕ МЕ ЗА ИЗРАЗА

ЕлпидаБГ Петков – Защо ни е това посолство тук, като не помагат на никого с нищо и са толкова Високомерни, а дори не знаят гръцки, нямали грамотни млади хора в България.

 

Както и коментари от споделяне на протестната нота в други групи в Гърция:

Група за взаимопомощ на българи в Гърция и коментари на сънародниците ни:

Екатерина Благоева – Подкрепям.

Стела Янакиева – Подкрепям, защото няма смисъл от тях!

Павлина Георгиева – Подкрепям, няма смисъл от тях.

Донка Димитрова – Подкрепям

Мая Смиленова – Подкрепям

Стефан Василев – Болшинството от тези паразити не знаят английски, да не говорим за гръцки.

Албена Костадинова – Подкрепям, дано се направи нещо.

Маргарита Митова – В Тhessaloniki също.     

Николина Георгиева – Подкрепям Ви.

Маргарита Георгиева – Подкрепям

Анита Лазарова – На мен ми се получи, току що гласувах – Подкрепям

Невяна Василева – Podkrepiam!

Маргарита Сачева – Подкрепям с двете ръце

Снежана Димитрова – СЛЕД 16 г., се намери човек, който да се застъпи за работещите в Гърция! Подкрепям

Радка Янкова Христова – Да

Тони Бързакова – Подкрепям

Кера Динева – Да

Афродити Георгиева – Само веднъж съм ходила до посолството, но останах разочарована да цял мандат! Да ги сменим…. но се страхувам, че ще е като с “партиите ни 26 год. – стани да седна!!!

Цветанка Петрова – Не съм имала вземане-даване с посолството. Споменатите господа познавам задочно, от телефонни разговори /бяха любезни /. За това не участвам в анкетата – нямам поглед в/у работата на служителите в Посолството…

Афродити Георгиева – Преди всичко трябва да има работещ телефон – с жив представител, а не телефонен секретар! Чааакаш ли, чааакаш, докато ти прималее! Няма и кого да попиташ нищо! А като отидеш там, г-н охрана знае само Български, но и с него не се справя защото нищо не знае и госпожата вътре не знае дори що е адиа диамони, що за документ е! Какво е изобщо… А пък Скъпо…. Ние сме тръгнали да печелим и си храним деца, родители, защото на държавата не й Пука и същата тази държава коли пчеличките, които носят мед!!!..

Кера Динева – Да, Подкрепям

Диана Иванова – За съжаление бълг. посолства не само в Гърция, но и в цял свят са такива. Подкрепям!

Анна Атанасова – Успех!

 

Група: Гърция- живот по време на криза и коментари на сънародниците ни в нея:

Анита Кръстева – аз  подкрепям, но имам чувство, че с посолството в Атина слагат само роднини, които не понасяш, но не можеш да ги изгониш и не можеш да им откажеш услуга, защото много говорят и много знаят за теб и поради тази причина ги държиш хем далеч, хем наблизо, за да дърпаш от време – на време въжето и да се знае кой е шеф. А и да можеш да им ходиш на гости лятото дореан:))

 

След  всичко казано до тук от всички нас, уважаема г-жо Захариева, надяваме се, че оставеното Ви злокачествено наследство от г-н Митов може лесно да бъде поправено. Както и г-н Бойко Борисов каза преди време, че е редно на такива хора, работили с информация, да останат на служба за известно време, за да я „позабравят“ малко, но едва ли е имал в предвид да бъдат на най-отговорни и високи дипломатически постове, представляващи България и нейните граждани пред света!

Вярваме във Вас и разчитаме незабавно да отзовете въпросните лица и поставените въпроси относно проблемите с гражданите да бъдат решени. Надяваме се новият ни ПОСЛАНИК В ГЪРЦИЯ да е млад, умен, интелигентен и да може достойно да представлява Родината пред гръцката държава и дипломати, както и да работи за развитието на добросъседските ни отношения и решаване на проблеми на българската диаспора. Да бъде активен и да провежда много мероприятия! Искрено се надяваме, че няма да се стигне до организиране на протест пред посолството, не предвиден за август месец, както и да изпращаме протестни ноти до гръцкият премиер, за да изразим недоволството си, за което вече Ви споменахме. Естествено не претендираме и не говорим от името на диаспората, а от наше, на лицата, подписали тази нота. Вярваме в бързото решение на проблема и очакваме от Вас писмен отговор на имейла, посочен по-долу. Благодарим!

Протестната нота е подписана виртуално от 245 души с имената им, поместени по-горе.

За протокола официално е подписана и заверена от името на:
„Сдружение на българите на остров Крит“ като юридическо лице, регистрирано в обществена полза в името на българските граждани, живеещи на остров Крит, Гърция и не само!

 

С уважение,

Петър Анастасов,

Председател на „Сдружение на българите на остров Крит“

и
245 български граждани, живеещи на територията на цяла Гърция.

 

Подписано с Квалифициран Електронен Подпис
[email protected]

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.