Home » Авторски страници

Улицата пред Руското посолство във Вашингтон ще се казва „Борис Немцов плаза”

2017.05.19 Няма коментари

На 17 май т.г. Комисията по национална сигурност и правителствени въпроси към Сената подкрепи законопроект за преименуване на улицата пред Руското посолство във Вашингтон да носи името на убития на 27 февруари 2015 г. Борис Немцов.

След евентуалното одобрение от сенаторите и конгресмените, проектът ще бъде изпратен за подпис на президента на САЩ Доналд Тръмп.

Ако той бъде утвърден, новият адрес на руското посолство ще бъде на “Борис Немцов плаза”.

Инициативата за преименуването на улицата е на сенатора от Републиканската партия Марко Рубио, който внесе законопроекта на 27 февруари.

Всеки път, когато виждат уличната табела или хилядите писма, идващи от адреса “Борис Немцов плаза” №1, в Кремъл съвсем ясно ще осъзнават, че сплашването и убийствата на представители на опозицията няма да останат незабелязани.” – мотивира предложението си Рубио.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.