Home » Авторски страници

Чернокож застреля трима бели в Калифорния с викове “Аллах акбар”

2017.04.19 Няма коментари
Spread the love

6

Афроамериканецът Кори Али Мохамед застреля трима бели мъже в центъра на град Фресно, щата Калифорния. Докато властите са го арестували, той е крещял „Аллах е велик“, а по-късно е казал на полицията, че ненавижда белите хора. 

Убиецът, който е на 39 години, е бил задържан малко след инцидента. Неговите жертви са били избрани на случаен принцип. Първо Кори Мохамед е убил шофьор на камион, след това е застрелян мъж, излизащ от магазин, а накрая е убил още един човек на паркинг.

Мохамед е писал многократно на своята страница във Фейсбук за “черни войни” и “бели дяволи”, а себе си е наричал “Черен Исус”, информира Фокс нюз. Не е ясно защо след като се е наричал “Черен Исус”, е крещял “Аллах акбар”, докато е убивал тримата бели мъже, но местната полиция разглежда инцидента като престъпление на расова основа.

За убиеца се говори, че има криминална история, свързана с оръжие, наркотици, терористични заплахи. Както и, че имал психични заболявания.

Кори Али Мохамед е бил издирван във връзка с още едно убийство, при което е бил убит бял охранител в местен мотел.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.