Home » Авторски страници, българи зад граница

Консултации за българската общност в Чикаго

2017.04.17 Няма коментари
Spread the love

5

На 22 април 2017, събота, от 13.30 ч. до 16.30 ч. в БПЦ „Св. Иван Рилски – Чудотворец“ с адрес: 5944 W. Cullom Ave., Chicago, IL 60634, Българо-американската асоциация ще проведе индивидуални консултации за българската общност с информационно-образoвателна и социална цел. Заповядайте и ще можете БЕЗПЛАТНО да получите отговори на вълнуващите ви въпроси от известни специалисти в Чикаго в следните области: застраховки, право, недвижими имоти, жилищни заеми и финансиране, генеаология и други.

Събитието е в рамките на фестивала “Български дни в Чикаго”, организиран тази пролет вече за 26-ти път. Предварително можете да зададете Вашите въпроси към организаторите на имейл: [email protected], както и на фейсбук страницата на БАА:  https://www.facebook.com/BulgarianAmericanAssociation/

.

ПРОГРАМА:

1.30 – 2.00 ч. – Регистрация, откриване и представяне на консултантите-специалисти;

2.00 – 2.30 ч. – Лекция на тема „Имиграционно право – динамики и нови предизвикателства“;

2.30 – 4.30 ч. – Консултации.

 

Информация за участващите КОНСУЛТАНТИ:

.

АННА РУСЕВА, медицински застраховки за навършилите 65 години – Медикеар: Helpico Insurance Agency

Phone: (773) 742-6626, email: [email protected]

Застрахователен агент и брокер. Притежава дългогодишен опит в областта на застрахователските услуги и финансовата сфера. Работи с индивидуални клиенти, както и с търговски организации, за осигуряване на техния бъдещ финансов успех. Умение да представя на разбираем език сложната терминология, характерна за финансовата и застрахователната сфери. Инженерно и икономическо образование от България, и Бизнес администрация – Управление на проекти от САЩ. Може да Ви помогне с указание как да подходите към личен или бизнес проблем.

.

СОФИЯ ЗНАЙМЕР, злополуки и имиграционно право

Zneimer & Zneimer P.C., LAW OFFICE, Phone (773) 516-4100, www.zneimerlaw.com

Член на: Order of the Coif, Illinois Trial Lawyer’s Association, American Association for Justice, American Immigration Lawyer’s Association и American Bar Association. Практикува в областта на имиграционното право и е представлявала редица мултинационални корпорации, инвеститори, болници и организации пред Department of Homeland Security, the Department of Labor, the Department of Justice, както и the State Department. Има лиценз да практикува в Илинойс и да се явява пред U.S. District Court, Northern District of Illinois, USA; U.S. Court of Appeals for the Seventh Circuit, Illinois, USA, както и пред United States Supreme Court.

.

ЦВЕТЕЛИНА БОЙНОВСКА, имиграционно право

Law Offices of Tzvetelina Boynovska, P.C., 47 W. Polk St., Ste. 312, Chicago, IL 60605, Phone: 312-222-9353, email: www.LawForImmigrants.com

Повече от 20 години адвокат Цветелина Бойновска работи в областта на американското имиграционно и семейното право. Дългогодишен президент на Българо-американската асоциация. Член на Асоциацията на американските Имиграционни Адвокати (American Immigration Lawyers Association) и Адвокатска Асоциация Чикаго (Chicago Bar Association). Професионален опит с всички видове имигрантски и неимигрантски визи, зелени карти чрез работодатели или на семейно основание, специални визи за инвеститори, учени и хора на изкуството, депортационни процедури, натурализация, бракоразводни дела и сделки с недвижими имоти. Като член на Българо-американската асоциация работи активно по запознаването на българските имигранти с американските закони, чрез организирането на лекции и публикуване на статии в средствата за масова информация. Има лиценз да практикува в щата Илинойс и окръг Колумбия.

.

ПЕТРАНКА СТАМАТОВА, недвижими имоти

Cell: (847) 293 7325, е-mail: [email protected]

Вицепрезидент на Българо-американската асоциация в Чикаго. Собственик на българския интернет портал www.eurochicago.com получил наградата на Съюза на българските журналисти за Най-добра българска медия зад гранцица за 2015 г. Оказва професионална помощ при търговията с недвижими имоти в Чикаго от 2003 г. Консултира и помага не само при покупко-продажба и наеми на жилища, но и при ремонти, взаимоотношения с жилищни асоциации, избор на училища и др. Отличава се с професионалния си почерк не само в дейността при сделките с недвижими имоти, но и с дълбоките си познания в областта на просветната и културна дейност сред деца и възрастни в българската диаспора. Организатор на различни инициативи с цел обединяване на нашата общност в Чикаго.

.

ГЕОРГИ ХРИСТОВ, ипотечни заеми

Phone: 312-925-9938, email: [email protected]

Георги Христов работи в областта на недвижимите имоти и ипотечните заеми от 1995 г. Има повече от 20-годишен опит като брокер на недвижима собственост, а преди това като собственик на компания за недвижими имоти, както и като активен инвеститор в областта на недвижимото имущество. Фокусиран е изцяло върху специфичните нужди на клиентите си, както и на това да осигури за тях един лишен от стрес процес на взимане на заем и покупка на жилище. Притежава лиценз за брокер в щатите: Илиноис, Калифорния, Вирджиния, Вашингтон и Масачузетс. В настоящата си позиция в Bank of America има право да осигурява на клиентите си кредитиране на ипотеки за недвижимо имущество във всички 50 щата.

.

ЕД ЧИЛЯН, пенсионни и образователни влогове, инвестиции, заеми и други банкови продукти Merrill Lynch, Pierce, Fenner & Smith Inc. Phone: 847 564 7171

Едмонд (Ед) Чилян работи във финансовата сфера в Чикаго от 1997 г. Работил е като брокер за JPMorgan Chase и други банки. Професионалните му умения са специализирани в областта на пенсионното планиране и инвестиране. В момента е финансов съветник към Merrill Lynch/ Bank of America, където извършва различни видове банкови услуги: лични и бизнес сметки, заеми, кредитни линии и др. Специализиран е в предлагане на всички видове инвестиционни продукти: всички видове IRA’s, пенсионни фондове, Mutual funds, ETF’s, акции, бондове, краткосрочни и дългосрочни финансови стратегии, специални продукти за собственици на бизнеси, 529 и други планове за финансиране на образованието.

.

д-р НИКОЛА ЧАРАКЧИЕВ, ДНК профили

Phone: 224 678 2021, email: [email protected]

Д-р Чаракчиев е автор на множество статии в областта на генеалогията, както и на различни обществено-социални теми. Създател на институциите: Български научен център, Българо-американска асоциация, Български генеалогичен център, а също така и на Дискусионен форум „Модели и прогнози“. Създава продуктите: Фестивал „Български дни в Чикаго“, „Чикагска гордост“ и други. Сътрудничи на издаваните в Чикаго български медии. Д-р Чаракчиев дава консултации по въпроси, свързани с индивидуланите ДНК профили и отговаря на въпроси като: може ли предварително да определим характеристиките на нашето бъдещо дете, може ли да определим продължителността на нашия живот, кои са нашите скрити рискови болести и други.

.

Българо-американска асоциация

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.